Hannon Armstrong – min nya miljövänliga högutdelare

Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure Capital (HASI) heter mitt senaste aktieköp. Jag har samtidigt sålt Amasten Pref.

Hannon Armstrong täcker in ett området jag länge velat investera mer i och ha i portföljen, nämligen ren energi och miljöteknik. Drygt en tredjedel av HASI är ägande i sådana tillgångar medan resten är finansiering. Grunden är alltså att låna ut kapital till projekt inom vindkraft, solkraft och energieffektivitet.

Jag klassar HASI därmed som bank/finans, men det är rent formellt en REIT. Utdelningen och vinsten per aktie är stigande och direktavkastningen är runt 5,7 procent. Historiken som REIT och börsnoterad är ganska kort, från våren 2013.

Enligt Oxford Income Letter är de politiska riskerna trots allt ganska låga. Trumps försök att skapa jobb i kolsektorn i USA via avregleringar påverkar eller stoppar inte den satsningar mot energieffektivitet och ren energi och de jobb som skapas där. Ytterst få elbolag planerar att öka kapaciteten inom kol.

Jag äger mycket hellre detta högutdelande solenergitunga bolag än en börsnoterad fond som de med ticker TAN och FAN. Riskspridningen är förstås mindre i HASI, men det går så mycket lättare att veta vad jag investerar i och hur det går för bolaget. En fond har ju så många olika bolag och det går inte att analysera alla.

6 reaktioner till “Hannon Armstrong – min nya miljövänliga högutdelare”

  1. Vad investerar de i? Säger de inte att det vill de inte säga på grund av konkurrensskäl? Så… de kan investera i ungefär vad som helst? Eller har jag som vanligt missat både båten och hamnen.

    För det ser annars riktigt trevligt ut att investera i.

  2. Tjenare Marcus,
    Gammal post men tänkte ändå fråga vad du anser om HASI nu? Ser inte den i din portfölj men såg att du hade en i en av dina nisch portföljer. Någon specifik händelse i bolaget som gjort att kursen sjunkit som en sten? Vad tror du om HASI framtidsutsikter?

    Mvh,
    Daniel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)