Aktieböcker – bli rik och fri

Här är alla mina aktieböcker och skillnaden mellan dem. Jag försöker skriva så att alla ska förstå, men det är i regel ändå inte hur grundläggande som helst. Du bör därför ha läst och lärt dig min aktieskola eller köpt min nybörjarbok om aktier innan du köper någon av de andra böckerna. Eller ha nått motsvarande den kunskapsnivån på något annat vis.

Beställ böcker enligt ovan med rabatt hos Sterners Förlag.

Sagt i sociala medier och per mejl om mina aktieböcker:
”Önskar att dina böcker funnits när man var i gymnasieåldern.”

”Älskar dina böcker!”

”Dina böcker är grymma! De har verkligen hjälpt mig och i förlängningen mina barn mycket!”

”Visst finns det många böcker om aktier, men dina böcker är mycket lättare att fatta.”

”Stort tack för fantastiska böcker.”

”Fortsätt skriva bra böcker.”

”Du är helt klart bäst.”

”Dina böcker är väldigt lättlästa och lärorika.”

”Verkligen läsvärda böcker.”

”Har läst tre utav dina aktieböcker denna veckan och vill verkligen tacka dig för att du delar med dig av din kunskap och visdom.”

”Bland det bästa jag läst, böckerna har inspirerat mej och jag har lärt mej massor!”

”Det bästa är att man kan läsa dem om igen igen igen…”

”Mycket bra läsning. Fortsätt med det du gör!”

”Dina böcker är fantastiska! Få böcker som jag kunnat sträcka utan att bli rastlös.”

”Har nu läst alla dina böcker och är mkt nöjd.”

”Äger alla dina böcker och rekommenderar alla att läsa. De är en behållning.”

”Fantastiska böcker det där! Kan varmt rekommendera.”

”Rekommenderar dina böcker till alla jag pratar med privat som vill komma igång eller har frågor om börs/investeringar.”

”Grymt bra böcker! En av de bästa investeringar jag gjort! Rekommenderar med det varmaste!”

”Så bra böcker att läsa inför sin början på börsen.”

”Bästa starten för att våga börja med aktier! Rekommenderar varmt!”

”Årets julklapp varje år! Riktigt bra böcker! Borde läsas av elever i högstadiet och gymnasiet.”

Den enkla vägen att lyckas med aktier

Den enkla vägen att lyckas med aktier - Mina aktieböcker

Den enkla vägen att lyckas med aktier är min första bok. Den ger dig en bred genomgång och guidning av olika aktiestrategier. Lär dig hitta just din väg och aktiestrategierna som passar dig och ditt liv. Boken innehåller allt från börspsykologi till tumregler och citat. Kanske är detta den bok som lämpar sig bäst för dig som inte är total nybörjare, men ändå ganska ny inom aktier.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning

Lär dig hur du bli rik på aktieutdelningar. Skillnaden mellan mina aktieböcker.

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning är min andra bok. Den är lite smalare än den första och vänder sig till dig som vill lära dig det du behöver och lite till om aktieutdelningar. Utdelningsstrategin är min personliga favorit. Jag lär dig förstås definiera vad rik är för just dig och vad som krävs för att nå dit.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen hitta världens bästa aktier

Lär dig strategin som bygger på värdeaktier. Fokus mot svenska aktier, inte internationella.

Den enkla vägen hitta världens bästa aktier är min tredje bok och den handlar om värdeaktier och värdeskapande. Flera svenska aktier kan kallas för världens bästa då bolagen skapar mycket värde för sina kunder och aktieägare. Boken är lite bredare än ”Bli rik på aktieutdelning” men smalare än den första boken. Värdeaktiestrategin är mer än bara utdelningar och jag diskuterar även var gränsen till tillväxtaktier går. I boken testar jag även vad som funkar och inte funkar av de klassiska lärorna från värdeinvesteraren Benjamin Graham.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen bli rik och fri med aktier

Det här är fjärde boken av alla mina aktieböcker. Bli rik och fri med aktier.

Den enkla vägen bli rik och fri med aktier är fjärde boken, men den första där jag har en medförfattare. Innehåller både guldklimparna (läs sammanfattande kapitel) från de första tre böckerna plus mycket nytt. Allt från våra bakgrunder, aktietänk, spartips och livsstilar som gör dig rik.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen för nybörjare att lyckas med aktiesparande

Min nybörjabok om aktiesparande. Att lyckas med aktiesparande.

Den enkla vägen för nybörjare att lyckas med aktiesparande är femte boken, men riktar sig till skillnad från mina andra böcker till totala nybörjare. Jag går igenom allt från vad en aktier är och vanliga begrepp till en introduktion av orderdjupet du ser när du ska handla aktier. Du får även lära dig grunderna inom de vanligaste aktiestrategierna samt nybörjarens guide till att läsa delårsrapporter och leta information om bolagen.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen hitta tillgångarna som gör dig rik

Hitta tillgångarna som gör dig rik - Den är den sjätte av mina aktieböcker.

Den enkla vägen hitta tillgångarna som gör dig rik är min sjätte bok. Det är också den bredaste då alla finansiella tillgångar avhandlas. Du lär dig både aktier, råvaror, räntemarknaden, fonder samt får flera kapitel av portföljtänk. Den viktigaste tillgången vi har är inte aktier, utan tid. Boken tar även upp hur vi ska hantera tiden och bygga portföljer och sparande utifrån det.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Trenderna som gör dig rik på aktier

Trenderna som gör dig rik på aktier är min sjunde bok. Den är full av bolagstips som inspiration för din aktieanalys och det utifrån hur samhället förändras in i den allt mer digitala tidsåldern. Vissa börsbolag är mycket gynnade av vad som kommer att hända under 2020-talet, medan andra inte är det.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Bygg din egen pengamaskin

Bygg din egen pengamaskin är en uppföljare till min andra bok, Bli rik på aktieutdelning. En pengamaskin är en stabil portfölj med utdelningsaktier som passar långsiktiga investerare.

Bygg din egen pengamaskin är en uppföljare till min andra bok, Bli rik på aktieutdelning. En pengamaskin är en stabil portfölj med utdelningsaktier som passar långsiktiga investerare. Trots att detta är min mest analytiska bok är den skriven så att även nybörjare ska kunna förstå och komma igång med aktiesparandet. Bygg din egen pengamaskin är min åttonde bok.

Beställ den hos Sterners Förlag eller via Adlibris och Bokus.

Vilken aktiebok ska jag köpa först?

Det beror lite på vad du är ute efter.
Att lyckas med aktiesparande är enbart för nybörjare. Övriga böcker håller en lite högre nivå, men är ändå skrivna med målet att vara enkla och lättlästa.
”Att lyckas med aktier” är bredast och hjälper dig välja strategi, men är du redan inne på utdelningar eller värdeaktier läser du någon av de böckerna.
”Bli rik på aktieutdelning” är min personliga favorit, men det är inte givet du ska fokusera på just utdelningsstrategin.
”Bli rik och fri med aktier” innehåller även privatekonomiska saker som tips på hur du får pengar över varje månad.

Du kan läsa böckerna i vilken ordning du vill, men värdeaktieboken Hitta världens bästa aktier hänvisar tillbaka till tidigare böcker på ett par ställen. Det var oundvikligt då jag inte vill upprepa mig så läsare som redan köpt de första ska få samma sak igen.

Den enkla vägen att välja bok är att du läser dem i den ordning de kommit ut, men nybörjare tar nybörjarboken först.

Vad har mina aktieböcker för likheter?

Alla aktieböcker som jag skriver och som börjar med ”Den enkla vägen…” fokuserar mot svenska aktier och Stockholmsbörsen. Nu är aktiestrategier och kunskap om börsen fullt användbart även på andra länders aktiemarknader och visst har jag nordiska och amerikanska aktier med som exempel också.

Aktieböckerna är skrivna så tidlöst jag kan. Råden och strategierna ska därför i princip inte bli föråldrade, men exempelvis en tabell över de svenska aktierna med bäst utdelningsstatistik blir ouppdaterad med tiden då en redan tryckt bok inte kan uppdateras årligen som här på hernhag.se. Om böckerna nytrycks uppdaterar jag innehållet.

Då böckerna inte innehåller några köptips eller säljråd utan bara värderingar, historik och annat med bolagskoppling kan du annars ändå lära dig av exemplen och graferna.

Alla Den enkla vägen-böckerna innehåller en ordlista på slutet. Alla som vet vad en aktie och en marknad är ska kunna förstå det jag skriver, det är i alla fall mitt mål.

Hur uppdaterade är böckerna?

Då och då trycker förlaget nya exemplar och i samband med det uppdaterar jag den del av innehållet som börjat bli gammalt. Majoriteten av innehållet i alla böckerna är tidlöst, men till exempel tabeller över bolagen som höjt utdelningen flest år på raken bör uppdateras emellanåt.

Vilken bok är mest analytisk?

I min åttonde bok Bygg din egen Pengamaskin går jag igenom hela min analysprocess. Det gäller både aktieanalysen och hur jag snabbkollar en kvartalsrapport. Därför är det den mest analytiska. Sen finns det analytiska delar i alla mina andra aktieböcker, exempelvis avsnitten om riktkurser och formler i Världens bästa aktier.

Varför börjar titlarna på ”Den enkla vägen”?

Mitt koncept och min uppfattning är att det blir lätt att lyckas med aktier vi utgår från oss själva. Anpassar sparandet och aktiestrategin utifrån vårt intresse, vår kunskap, vår tidshorisont och hur gott vi kan sova om natten när börsen rasar. Det finns inga hemligheter eller vinnande formler som gör dig rik snabbt, däremot kan du vinna mycket i längden på att börja spara på ett sätt som passar dig. Du vill veta vad du håller på med och hålla intresset vid liv. Att spara i aktier är en nyckel till frihet och trygghet i livet, men krånglar vi till det blir det bara svårt.

Hur köper jag Hernhags aktieböcker?

Alla mina aktieböcker kan du köpa via Bokus och Adlibris och andra välsorterade e-handlare. Det jag tycker är trevligast är om du beställer direkt från Sterners Förlag som säljer signerade exemplar. Jag och min förläggare Jan Sterner har också bäst marginal på denna försäljning.

Att det är signerade böcker du köper från bokförlaget innebär att det rent formellt är en anings aning annan produkt. Det ordinarie priset är lite högre, inte för signaturen utan för att inget bokförlag priskonkurrerar med sina återförsäljare Adlibris och Bokus.

Kan jag låna böckerna eller lyssna på dem?

Har du en läsnedsättning som dyslexi eller nedsatt syn kan du lyssna på böckerna via Legimus. Där fanns år 2020 mina fyra första böcker som talböcker, vilket är som ljudbok fast bara för dig med läsnedsättning. Bakom talböckerna du kan låna står MTM, myndigheten för tillgängliga medier. Min första bok blev talbok 2016.

Övriga får låna mina tryckta aktieböcker på ett vanligt bibliotek. Många men inte alla har dem och saknas en utgåva kan du be biblioteket att köpa hem.

PS
Jag har samlat mina recensioner av andra författares böcker om aktier här.

Disclaimer: Det finns inga garantier för att du ska bli rik tack vare böckerna. Historisk avkastning behöver inte säga något om framtida avkastning och börsen kan gå ned flera år i följd. Du kan i sämsta fall förlora hela eller delar av dina besparingar. Det tar i regel lång tid att bygga upp en sparportfölj och du gör alla investeringar på egen risk och på eget ansvar. Böckernas innehåll och råd måste anpassas utifrån dina förutsättningar för att du ska öka dina chanser och det krävs ansträngningar av dig för att du ska kunna lyckas.

9 reaktioner till “Aktieböcker – bli rik och fri”

 1. Marcus,

  är flitig besökare av bloggen. Jag har investerat på börsen åtminstone i drygt 5 år, har en kombinerad portfölj på över miljonen.
  Är långsiktig med fokus på hyfsat stabila aktier inom investmentbolag, fastigheter och en del bank&finans samt småbolagsfonder.

  Vill lära mig mer om analys inför nya investeringar, vilken eller vilka av dina böcker bör jag läsa?

  Hälsning
  Christer

 2. Hej hade så önskat att det gick att köpa talböckerna/ljudbok. Varför finns dom endas på Legimus? Tråkigt då man inte får tillgång om man inte har en diagnostiserad nedsättning.

 3. Hej Marcus,
  I dina böcker (som jag för övrigt tycker är fantastiskt bra) så använder du ofta mycket grafer och tabeller.
  Jag håller själv på med en bok och undrar helt enkelt vilket program du använder för att skapa dessa grafer samt vilken databas använder du?
  Mvh, Simon

  1. Hej!
   Jag tittar på Avanza och Börsdata och tar skärmdumpar. Tabeller skriver jag in för hand. Sen har förlaget en formgivare som putsar på allt som publiceras i böckerna.

 4. Hejsan Marcus.

  Hur går det med din nya bok? Jag vill minnas att du hade en ny på gång.

  Vh Mats Eriksson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)