Den enkla vägen hitta världens bästa aktier

Den enkla vägen hitta världens bästa aktier

Hitta världens bästa aktier innebär att du investerar långsiktigt i aktier i bolagen som skapar mest värden för samhället, kunderna och aktieägarna. Att ta rygg på det värdeskapandet ökar dina chanser att äga aktier i stigande trender. Ofta är det svenska aktier i svenska bolag och det är där boken tar sin utgångspunkt.

Du kan köpa aktieboken på Adlibris och Bokus eller signerad från Sterners Förlag.

Många av de mest framgångsrika aktieplacerarna har satsat på värdeaktier. Börsmästarna har varit bra på att hitta relativt lågt värderade aktier i värdeskapande bolag, men fungerar värdeaktiestrategins grundare Benjamin Grahams metoder än idag?

Jag har intervjuat tre aktiva och framgångsrika värdeförvaltare och frågat hur de hittar de bästa värdeaktierna. Hur gör proffsen i praktiken för att hitta värdeskapande bolag? Svaren var inte alltid det jag förväntade mig.

I boken granskar jag även klassiska formler och värderingsmått. I en omvärld i förändring håller gamla beprövade strategier, men inte utan anpassningar.

Jag blev förvånad när jag skrev Den enkla vägen hitta världens bästa aktier. Precis som när jag skrev min förra bok fanns det mycket mer intressant än jag trott att belysa.

Boken guidar dig till att hitta värdeaktier och värdebolag. Även om titelns slut är ”världens bästa aktier” är utgångspunkten svenska aktier, ungefär som mina två första aktieböcker.

Boken Hitta världens bästa aktier innehåller bland annat:

 • Råd och tips om värdeaktier från Per H Börjesson på Spiltan Fonder, samt förvaltarna Filip Weintraub (när boken skrev på Skagen Fonder) och Vegard Søraunet (när boken skrevs på Odin Fonder).
 • Fördelarna med värdeaktier och varför värdeaktiestrategin förändras över tiden
 • Skaffa dig en säkerhetsmarginal när du köper aktier
 • Warren Buffetts kompanjon Charles Mungers kritik mot Benjamin Graham
 • Vad fungerar än idag av Grahams sju kriterier för stabila bolag för en defensiv investerare, hans tio klassiska regler ”deep value checklist”, Graham-formeln och Graham-talet?
 • Värdeaktier kan vi hitta även i tillväxtbolag
 • Så beräknar du riktkurser och värderar aktier i praktiken
 • Grunderna i att sänka riskerna och värdeinvesterarens risksänkningslista
 • Då ska du sälja dina aktier
 • Kännetecken på en värdefälla och värdefällatestet – Piotroski F-score
 • Tidlösa tumregler för värdeinvesterare
 • Mina kriterier för en köpvärd aktie
 • Statistik om aktier och börsen

Det här är INTE ännu en bok som går igenom ränta-på-ränta-effekten i detalj eller i långrandiga ordalag. Jag har INTE med alla citat från de kända värdeinvesterarna och jag gör INGA personporträtt över finansgubbarna och deras liv. Boken är istället en guide till att bli en modern värdeinvesterare.

Privata Affärer har gjort en intervju med mig om boken och dess innehåll.
Nordea Pulse har ett poddavsnitt om boken och värdeinvesteringar.

Köp boken här

Sterners Förlag 
Köper du direkt från förlaget är boken signerad av mig.
Dessutom får jag och min förläggare mer pengar per såld bok. 🙂

Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln

Twittrat om boken Hitta världens bästa aktier

”Riktigt bra och intressant läsning.”

”Riktigt lärorik bok, rekommenderar er alla att läsa denna!”

”Mycket lärorik och nöjd med mitt köp.”

”Läste precis klart boken som jag verkligen gillar. Den var lite tyngre den med tanke på att den var lite mer avancerad.”

@MarcusHernhag skriver tydligt och kunnigt med konkreta exempel. På ett förståeligt sätt sammanfattas mycket info i denna lilla bok. Kort sagt: läs den”

”Den var bra, pedagogiskt och enkelt.”

”Superbra bok. väldigt lätt att förstå. Dina andra böcker är oxå väldigt bra. Alla helt olika det är det bästa.”

”Grattis! Det blev en fullträff. Bästa svenska boken om värdeinvestering är här”

Bokrecensioner

Disclaimer: Det finns inga garantier för att du ska bli rik tack vare boken. Historisk avkastning behöver inte säga något om framtida avkastning och börsen kan gå ned flera år i följd. Du kan i sämsta fall förlora hela eller delar av dina besparingar. Det tar i regel lång tid att bygga upp en sparportfölj och du gör alla investeringar på egen risk och på eget ansvar. Bokens innehåll och råd måste anpassas utifrån dina förutsättningar för att du ska öka dina chanser och det krävs ansträngningar av dig för att du ska kunna lyckas.