AT&T in och DEM ut + andra småaffärer

Nu tar vi ett djupt andetag och försöker utläsa hela namnet på fonden jag sålt:

WisdomTree Emerging Markets Equity Income Fund ETF. Tickern är DEM så vi kör på det istället. Fonden levererande inte som den kanske borde. Inställd utdelning i våras och kursnedgång i dollar. Nu stärktes dollarn så jag sålde med 2 procents reavinst, men det är de 5-5,5 procenten i direktavkastning som utgör avkastningen.

Trots stor del i kinesiska aktier har den inte hängt med vissa Kinabörser uppåt och pålitligheten när det gäller de ryska innehaven är ganska låg. Utdelningshöjare på tillväxtmarknader var annars en bra idé, men när inte ens kvartalsutdelningen hålls satsar jag vidare på stabila bolag som höjer utdelningen. 

Istället för Telia Sonera som har galna äventyr i öst satsar jag på USA:s jätte AT&T. Bolaget har kvartalsutdelningen och har höjt utdelningen minst en gång om året i drygt 30 år. Direktavkastningen är goda 5,4 procent.

Telekom är en rätt konjunkturstabil bransch. AT&T bygger infrastruktur för mobilt och webb och det finns inte precis någon brist på efterfrågan på mobilfrekvenser och datamängder. Samtidigt gör bolaget en del förvärv i USA och Mexiko, men möter ny konkurrens och prispress bland annat från Google Fiber. AT&T känns som en bred bombmatta mot megatrender som kommunikation och internet of things. 

Sammantaget försvinner min anfallare DEM och in kommer försvarsspelaren AT&T. Posterna är ungefär jämnstora. En del andra smålikvider sätter jag i befintliga spelare på mittfältet som rekylerat i kurs. Byggmax och Ework som ger ca 5 procent i direktavkastning räknat på ordinarie utdelningar, samt Swedish Match. Främst de två förstnämnda kan växa halvmycket per år och öka utdelningarna stadigt om allt går vägen. 

För några veckor sedan ökade jag lite i fastighetsbolaget Realty Income. Jag vill även minnas att jag tog hem ytterligare en vinst i Net Entertainment, så där har jag tack vare 470 procents uppgång sedan köp kvar lika mycket som jag en gång köpte för trots att jag sålt då och då.

Det är härligt när väl högriskaktier lönar sig. 

2 reaktioner till “AT&T in och DEM ut + andra småaffärer”

 1. Hej,
  har själv at&t sen en tid tillbaks- bra varumärke, utdelning, branch, marknadsposition osv…
  Är dock lite frågande till PEG ratio, som enl nasdaqs siffror ligger högt (3.78).
  Är inte kunnig nog att bedöma detta- med min begränsade kunskap betyder det att bolaget är dyrt om man tar med tillväxt i beräkningen. Hur värderar du detta värde?

  1. Hej!
   Jag vet inte om jag kan, eftersom det alltid är svårt att veta exakt vilken vinst och vinsttillväxten mellan vilka år det beräknas P/E och PEG-utifrån på olika sajter. AT&T:s resultat hoppar lite grann från ett år till ett annat beroende på engångsposter och förvärv etc. AT&T är ganska konjunkturstabilt och har höga kassaflöden och utdelningar och värderas utifrån det, medan den genomsnittliga tillväxten är låg. Med nuvarande utdelningar lär PEG inte bli särskilt lågt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)