Bra bolag 2017

Så var det dags för åtta nya bra bolag 2017 att hamna på din radar. 🙂 Portföljförslaget finns nu på bra bolag-sidan.

I år är det två amerikanska bolaget med, ifjol var det bara ett. Som vanligt är det aktier i olika branscher för riskspridningens skull.

Bland 2016 års förslag på bra bolag hittar vi Meda, som blev uppköpta och avnoterade. Jag räknar inte med att det händer med något av årets bolag, men vad vet man.

Mina råd här handlar heller inte om timing, även om jag undviker de som rusat i kurs. Som vanligt tar du ansvar själv för alla investeringsbeslut.

 

5 reaktioner till “Bra bolag 2017”

  1. Spännande lista. Jag har många favoriter på den här listan, men framför allt gillar jag Axfood och Castellum. De är tråkiga, men väldigt välskötta och fortsätter envist att dela ut.

  2. Vad bra med en ny lista med lite ny inspiration! Funderade på Axfood, har för mig att jag sett ett par gånger att du främst rekommenderar Ica istället. Har något ändrats, eller är de likvärdiga så att det beror på dagsformen vilken du rekommenderar? Absolut ingen kritik, utan ren och skär nyfikenhet 😉

    1. I år har jag svängt och gillar Axfood bättre. Aktien har fallit ned en bit och de har en mkt bättre satsning på ehandel.

  3. Hur tänker du till NetEnt? Gått ganska dåligt sista tiden, många verkar förespråka Evolution istället. Vad jag förstår har NetEnt stor teknisk skuld och höga kostnader för att migrera till något nyare.

    1. Netent har många nya kundkontrakt som ännu inte rullats ut och deras kostnader för nytt större kontor och teknikskiften är mer eller mindre övergående. En vändning kan dröja, men sett över flera år borde detta vara bra nivåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)