Uppköpsbud på Ework

IT-konsultbolaget Eworks huvudägare har lagt ett uppköpsbud på 70,26 kr per aktie. Budet är en ren formalitet då det enbart är resultatet av att storägarnas ägarbolag bolag slås samman till ett.

Budpliktsbud ska läggas när en ägare passerar 30 procent av rösterna eller kapitalet. Fusionen mellan Eworks huvudägare Saléna och Ingo Invest ger det nya ägarbolaget Arawak 30,7 procent av rösterna, läs mer i pressmeddelandet hos Avanza.

Då uppköpsbudet på Ework endast läggs av den anledningen blir det ingen budpremie mer än ett par procent. Budet är en formalitet och är ointressant.

Jag tackar nej till budet på Ework. Acceptfristen blir omkring den 24 september – omkring den 4 november 2020.

Någon får slanta upp som de gjorde med branschkollegan HiQ för att jag ska vilja sälja Ework-innehavet. Annars väntar jag hellre på nästa högkonjunktur och säljer då. Aktien är som sagt i det mer cykliska segmentet av portföljen där jag inte är lika passiv som i de tryggaste utdelarna.

5 reaktioner till “Uppköpsbud på Ework”

  1. En helt annan fråga!
    Vad hände med Brookfield Renewable Partners?
    Dela dom ut en del av sig själv?

  2. Appropå uppköpsbud, sitter själv på både aktier i Suez och Veolia, då jag gillar branschen och tror på den. Hur gör jag nu när Veolia lagt bud på Suez? Sälja innehavet i Suez och pytsa in i Veolia? Avvakta? Annat alternativ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)