Dogs of the Dow – Hundarna på Stockholmsbörsen

Här är Dogs of the Dow Sverige, vilket betyder ”strykhundarna” på Stockholmsbörsen. Aktiestrategin innebär att årligen placera i de tio aktier på storbolagslistan som har högst direktavkastning. Läs mer om den här ganska kortsiktiga utdelningsstrategin i min bok Den enkla vägen att lyckas med aktier.

Min statistik över denna klassiska utdelningsstrategi är att den inte alls fungerar i Sverige. Historiskt har Dogs of the Dow gett överavkastning i USA. Här hemma förskräcker resultatet enligt min statistik som mäter från 2016 och framåt. Storbolagsindexet OMXS30 och ett index för hela börsen har gett klart mer avkastning. Detta inklusive utdelningar. Läs mer i artikeln Klassiska utdelningsstrategin fungerar inte längre på PrivataAffarer.se.

Dogs of the Dow på Stockholmsbörsen 2024

Efter boksluten för 2023 har vi denna lista över de svenska storbolagsaktierna med högst direktavkastning 2024. En markering med * betyder att bonusutdelning ingår.

Dogs of the Dow Sverige 2023

Läs mer om 2023 års strykhundar på börsen här i blogginlägget. Markering med * innebär att bonusutdelning ingår. Kursdatum är 28 februari 2023.

2022 års strykhundar på börsen

Även denna vår blir den en hel del bonusutdelningar, men Telia och Tele2 har ännu inte meddelat storleken så där ingår bara de ordinarie utdelningarna.

Bolag med markeringar för att bonusutdelning ingår är Swedbank, Boliden, Volvo och Skanska. Kursdatum är stängningen den 23 februari 2022.

Utdelningshundarna 2021 – Dogs of the Stockholmsbörsen

Utdelningshöjningarna är tillbaka. Fem av bolagen ger bonusutdelningar, vilket är följden av att de höll inne med utdelning under pandemiåret 2020.

2021 års Dogs of the Dow på Stockholmsbörsen.
Kursdatum är per den 1 mars 2021. Utdelningen bygger på total utdelning då bonusutdelningar ingår för de bolag som är markerade med en *.

Hög direktavkastning är som bekant inte detsamma som stigande utdelning. Dogs of the Sweden är därför ingen given strategi. Det är enligt mig intressantare att leta aktier på topplistorna med börsens stabilaste utdelningshöjare och utdelningsaktier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)