Jag kapar kostnader inför 2019

Jag kapar kostnader inför 2019. Försäkringar prenumerationer tidningar

December innebär att det är dags för bokslut inför året. Både privatekonomiskt och som företagare (enskild firma) har jag hittat några olika kostnadsposter jag ska avsluta.

1 Jag fick en faktura från Affärsvärlden på ytterligare två års prenumeration. 8000 kr. Då jag tröttnat på vissa delar av tidningen har jag nu avslutat den. 4000 kr per år i kostnad sparar jag in, men jag tänker prenumerera vissa månader och läsa i artikelarkivet istället. Det är fortsatt en bra tidning, men 40 nr om året till det priset lockar mig inte längre.

2 Jag har sedan i maj haft SvD Premium vilket öppnat upp så jag kan läsa alla artiklar inom näringslivsdelen. Jag har nu sagt upp detta vilket sparar 185 kr i månaden, vilket är 2220 kr om året. Jag tyckte jag läste mindre och mindre och skummade igenom nyhetsmejlet allt snabbare.

3 Sen Folksam tog över mina billiga försäkringar som jag hade via Förenade Liv har de ändrat på villkor och höjt premierna något. Då jag redan har motsvarande försäkringar hos andra försäkringsbolag säger jag upp hela eller delar av de fyra delförsäkringarna jag har. Jag har inte riktigt bestämt ännu. Sparar kanske 1000-2000 kr. Det räcker i princip med en sjukförsäkring, en livförsäkring, en olycksfallsförsäkring och med en utdelningsportfölj som ger mig kassaflöden även om jag inte drar in inkomst av näringsverksamhet eller tjänst har jag med försäkringarna jag behåller trygghet så det räcker.

Total kostnadsnedskärning ca 6000 kr om året beroende på om jag prenumererar på något annat analysblad istället för Affärsvärlden och exakt hur många försäkringar jag behåller.

Bra input och analys för aktiebiten i livet och försäkringar är självklarheter, men inte överflöd eller saker jag inte behöver.

6 reaktioner till “Jag kapar kostnader inför 2019”

 1. Vad gäller vissa tidningar så bruka jag hoppa på när de kör någon kampanj, alternativt på studentrabatten. Dagens industri brukar man kunna köra 2 månader med papperstidningen för 199 kr.

  En sak är säker, rabatten för nya kunder är nästan alltid större än för trogna kunder.

  1. Det är tyvärr så, den högre tröskeln att få in en ny kund gör att rabatterna är störst där. Annars borde det vara tvärtom, att man belönar trogna läsare mest.

   1. Lite smått irriterad att man ska behöva byta elbolag varje år, låt mig behålla rabatten istället. Däremot hotar man att avslutas någon tjänst då finns det utrymme för förhandling om priset..

 2. 1. Tips:
  som medlem i Aktiespararna kan man prenumerera på Affärsvärlden för 2 859:- i stället för 4 765:-
  2. Fråga:
  hur många % ungefär har du viktat ner din aktieportfölj sedan raset började? Bör man vikta ner i nuvarande läge?

  1. 1 Bra spartips.
   2 15-20 procent har flyttats om till säkrare saker. Trenden är ned på börsen så försiktighet är säkert inte fel ett tag till, men jag vet inte när det vänder upp. Om man ska vikta ned eller upp beror helt på hur ens portfölj ser ut och vad man är för typ av placerare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)