En lärorik dag med Kavastu 3.0

Den 7 oktober drog Arne Talvings tredje föreläsningsturné Kavastu 3.0 igång på Sheraton Hotel i Stockholm. Jag var där för att förbättra min förmåga i konsten att tajma börsen och avläsa trender. Detta är en heldagskurs där Twitterprofilen har en gedigen genomgång av hur han praktiserar vågteorierna EWT och använder kurstrenden MA200 där det sistnämnda betyder 200 dagars glidande medelvärde.

Alla kan försöka med trendföljande metoder inom fundamental analys och aktiekurser och ha detta i sin verktygslåda, men det kräver en del praktik och annat för att lyckas. Precis som med allt annat inom aktier.

Arne Talving och Marcus Hernhag på Kavastu3.0.
Äntligen fick jag träffa min idol inom trendföljning på börsen. 🙂 Kavastus avkastning är riktigt bra.

Mycket annat fick vi också lära oss under dagen. För mig handlar det inte om saker jag aldrig hört talas om, utan om att komplettera det jag kan och fokusera om mot att bli mer trendföljande med i alla fall en del av min portfölj.

Jag har i mina aktieböcker och blogginlägg och artiklar skrivit mycket om att vi ska titta på bolagens trender när det gäller fundamenta som vinsten och aktieutdelningen och flera andra parametrar. Även metoderna i Kavastu 3.0 bygger på sånt, men har en större tyngdpunkt mot att följa och bedöma kurstrenderna på börsen.

Ett bra komplement för mig och jag rekommenderar denna endagsutbildning. Det finns i skrivande stund platser kvar, lite beroende på var i landet du går utbildningen. Är du total nybörjare kanske du ska börja lära dig lite grundläggande begrepp som P/E-tal först, men det går ju å andra sidan att läsa ikapp efteråt.

Jag är även glad över att vårt goda samarbete möjliggjorde så att jag kunde passa på att på plats sälja mina böcker. Försäljningen gick över förväntan och jag fick främst i pausen signera för glatta livet för att hinna med medan förläggaren Jan Sterner tog hand om alla pengarna. 🙂

Trevligt nog fick jag många böcker sålda. Tack för det! Självklart blev det mängdrabatt för de som köpte flera.

Lunchmaten var också bra om du undrar. Bufféer brukar innehålla i alla fall en del bra saker och jag gillade verkligen de långkokta högreven.

4 reaktioner till “En lärorik dag med Kavastu 3.0”

  1. Hej Marcus, jag har tänkt läsa dina böcker, men jag funderar på om det är viktigt att man läser dem i kronologisk ordning? Eller är de rätt fristående från varandra?

  2. Hej Marcus,
    Jag har läst din och Kavastus bok, som gett mersmak.
    Hur och var kan jag få tag på MA200 och MA50?

    Tacksam för svar
    Hans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)