Stora likheter mellan träning och aktiesparande

Stora likheter mellan träning och aktiesparande
En solig runda påsken 2019.

Likheterna är stora mellan träning och aktiesparande. Det är bra att ha en strategi som passar dig och du ska fokusera mot det som du gillar eller lyckas bäst med.

Precis som att min träning innehåller olika sorters löprundor (distans och intervaller) och min styrketräning olika pass (fokus mot olika delar av kroppen och allt från 1-3 reps per set till 10-15 reppare) har jag olika sorters utdelningsaktier i portföljen. Det kan vara fokus mot stigande utdelning eller hög direktavkastning, men också kompletterande aktiefonder.

Saker ska komplettera varandra, men ha gärna ett fokus. Det är viktigt att ha en vetenskapligt uppbyggd kunskapsbas, men i grunden är både aktiesparande och träning en beteendevetenskap. Ditt liv och dina förutsättningar är sannolikt rätt unika för dig.

Hälsoeffekterna av träning hjälper mig att skriva och läsa och placera i aktier. Träning är bra för hjärnan och sänker stressnivåerna. Jag är långsiktig både inom träning och aktiesparande, men tycker mig få bättre resultat inom aktieutdelning än på gymmet.

Å andra sidan det var först efter drygt tio år (efter finanskrisen 2008) som jag började fokusera mot utdelningar och först från 2014-2015 som mitt aktiesparande verkligen börjat leverera en avkastning som är bra jämfört med den låga risk jag tar. Vissa saker kräver tid innan jag hittar rätt, annars får jag inse att träning är mer ett stödhjul till annat i livet än något där jag kontinuerlig går framåt och slår personbästan.

Oavsett är det verkligen guldkant i livet att kunna skriva och träna när jag vill om dagarna. När jag är redo och får bäst nytta, resultat eller glädje av det.

2 reaktioner till “Stora likheter mellan träning och aktiesparande”

    1. Tack, men jag springer inte längre sträckor än milen. Är glad jag klarar det utan problem, vilket inte alltid varit fallet. Hade en lång svacka på 00-talet, men med bättre benstabilitet fixar jag ca 10 km i alla fall nuförtiden. Jag kände dessutom ingen passion för de riktigt långa sträckorna ens när jag var yngre och höll på med längdskidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)