
Strukturen är en stor utdelningsportfölj och en tillväxtportfölj som spretar mellan tre olika delar.
Utdelningsportföljen innehåller dels de aktier jag har istället för vanliga räntebärande alternativ som räntefonder, dels de vanliga utdelningsplaceringarna.
Tillväxtportföljen består av en aktiedel och en fonddel. Det mesta här finns i en IPS-depå, så där kommer jag inte åt eventuella utdelningar och då kan jag med fördel placera med annan strategi är aktieutdelningar. Nya aktier under hösten är Brookfield Asset Management, Bure och Vostok New Ventures. Investmentbolag med fokus mot tillväxtaktier eller fokus mot stor ackulmulation av kapital. Brookfield Asset Management äger de övriga Brookfieldbolagen, men delar ut mycket mindre. Gillar också att kanadensarna köpte in sig i Oaktree Capital, då kapitalförvaltning brukar löna sig på sikt.
Tillväxtsatsningar som liknar indexfonder är mina experimentella indexfondliknande aktieportföljer är nya sedan i somras. De delportföljerna finns hos Nordnet.
Tillväxt och småbolag via fonder är samma fondinnehav som vanligt.
Onoterade aktier är samma gamla satsning på ett fåtal reala tillgångar utanför börsen.
Jag har därmed kapitalet utspritt mellan olika depåer, så det är inte helt lätt att redovisa exakt totalavkastning. Däremot har jag öronmärkt det kapital som jag ska ha i tillväxt bättre än tidigare.
Vad är det för onoterade reala tillgångar du avser?
Mvh investera-pengar.blogspot.se/
De är de som står under rubriken ”ONOTERADE AKTIER”.
Hej! Vad kör du för investmentbolag förutom Investor? Har själv Kinnevik och Investor men sugen på ett till. Lundberg, Bure, Latour. Eller utländsk kanske?
Hej! Köp de med substansrabatt. Vilka jag har står på portföljsidan.
Hur hanterar du den utländska källskatten på utdelning från t.ex. Brookfield Asset Management?
Hur tänker du kring den svaga svenska kronan när du investerar i utländska aktier (dyrt vid inköpet?)?
De flesta utländska innehav har jag i KF och de jag har i IPS kvittas källskatten mot avkastningsskatten om jag tolkar det rätt.
Med en svag svensk krona försöker jag vikta om mot Sverige lite mer steg för steg. Jag är glad jag satsade utomlands i tid så att säga. Aktiekurserna och bolagens utveckling spelar mycket större än valutakursrörelser.
Vad säger du om Boston Pizza? Tror du de hämtar sig? Eller kan det vara så att det kommer fortsatt gå illa? Pizza känns inte som en trend just nu, varken miljövänligt eller hälsosamt…
Pizza känns stabilt, men ser inte vad som direkt skulle får aktien att återhämta sig i närtid.
Tror du den kommer hämta sig på lång sikt? Tror du den kommer dyka mer?
Ja, det riskerar att falla ett tag till, men det är klart det finns en botten någonstans. Sen vänder det upp.