Allmänt & kontakt

Hela 14 av tio schizofrena ekonomidoktorer ordinerar dig minst ett besök på hernhag.se varje vecka. Syftet med sajten är att presentera mig som skribent för mina läsare och uppdragsgivare, ge spartips och börsråd med länkar till mina artiklar, samt i mån av behov tillgodose omvärldens intresse för mig som person.
🙂

Du kan kontakta mig på marcus@hernhag.se om du vill anlita mig eller fråga mig något. Skicka gärna en brevduva om du kan, men det vete fåglarna om det inte blir för svårt.

SOCIALA MEDIER
Du kan följa det jag skriver via Facebook och gillar du det jag skriver får du gärna bli min vän där.
Du kan också följa mig på Twitter.
Jag finns även på Instagram (men inte på Instahekto eller på Instakilo!) om du vill få inspiration inom sparande, träning och mat.
Min YouTube-kanal har aktieklipp och träningsklipp.

Det jag i första hand lägger ut på sociala medier är länkar till mina webbpublicerade analyser.

Linkedin finns jag också på.

Allt jag skriver inom ekonomi ska betraktas som journalistik och inte finansiell rådgivning. Det gäller både på hernhag.se och i sociala medier.(C) Marcus Hernhag 2012 - 2018

22 reaktioner på ”Allmänt & kontakt”

 1. Hej Marcus,
  Håller på och skriver mitt testamente och har tänkt att efter mitt frånfälle överlämna ansvaret för tillgångarna till någons Private Banking. Hade från början tänkt på Handelsbanken men det skadar inte att se sig omkring. Det finns många aktörer på banan. Kommer inte ihåg att jag nånsin sett någon bedömning i PA om detta. Har Du något gott råd att ge? Tack på förhand.
  mvh
  Sture

 2. Hej,

  Tack för en utmärkt hemsida samt för dina chatter! Till min fråga; känner du till någon sida där man kan skriva in ett företag och få ut information om direktavkastningen som de haft historiskt, dvs. Jag skriver exempelvis in telia sonera och får då ut att 2002 = XX %, 2003 = XX % osv.
  Tänker att det vore bra med den informationen för att kunna ”förutspå” framtiden och vad man skulle kunna förvänta sig.

  Vänliga hälsningar
  Martin Matti

  1. Hej!

   Känner inte till en sådan sida. Direktavkastningen i procent, ja när då under respektive år? Direktavkastningen ändras i takt med aktiekursen och kan vara annorlunda när utdelningen betalas ut jämfört med vid årsskiftet etc Däremot har de flesta börsbolag investor relationssidor där det finns fem eller tioårsöversikter över bland annat utdelningen.

   mvh
   Marcus

 3. Hej Marcus.

  Jag har under en längre tid varit intresserad av att köpa aktier i Marken Corp.Tycker det verkar vara en relatift stabil aktie men jag hittar inte vad som ger för avkastning.
  Vad tycker du om Markel?
  Är det någon idé , eller ska man lägga pengarna på någon annan aktie?

  Mvh Daniel.

 4. Stor skandal har uppdagats! Du måsta ta tag i detta och utreda vad som pågår! I nordeas kapitalförsäkring får man tillbaka källskatten från utdelande utländska aktier inom 6 veckor hos avanza och nordnet får du vänta 3 år. Hur kan det vara på detta vis?

  1. Vet inte. Det var oväntat att Nordea skulle bli så bra på just den punkten. Men Nordea har sänkt aktiecourtaget rejält och satsar på att konkurrera om privatplacerare. Om kunderna börjar byta till Nordea kommer Avanza och Nordnet kanske att också ge ”förskott” på källskatten. Nätmäklarna betalar tillbaka den så fort den fått den, men Nordea lägger ut egna pengar innan dess för att det ska gå snabbare. Tack för det Nordea!

 5. Hej! Funderar på att öka i preffar. Har för tillfället Akelius. Har ju gått ganska bra senaste tiden så kanske dyr men direktavkastningen lockar. Vad gör du?

 6. Hej Marcus!

  Bortsett från att man får tillbaka källskatten på utländska bolag om man har dom i ett KF-konto.
  Finns det egentligen någon annan anledning att köpa t.ex Pfizer på amerikanska istället för på svenska, när det är samma företag/bolag?

 7. En fråga:
  Varför kan man inte hitta prefarnas inlösenkurs i sammanställningar över nyckeltal, det borde väl vara intressant.
  Mvh
  Nybörjare

 8. Hej,

  Varför kollar du på resultat och balansräkningen och kassaflödet i analyser och vilken av de 3 är viktigast enligt dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)