Anlita eller fråga mig

Fråga mig

Fråga mig gärna börsrelaterade saker i aktiechatten på privataaffarer.se om fredagarna. Du kan också mejla marcus@hernhag.se och fråga. Det blir inga stora utredningar och djupgående svar, utan kortare och snabbare svar som kan dyka upp under frågor och svar om sparande.  Det handlar därmed om journalistik och inte den typ av finansiell rådgivning du kan få av banker och rådgivare som har tillstånd från Finansinspektionens och som står under den myndighetens tillsyn.

Arbete

Om du vill anlita mig som analytiker/journalist eller intervjua mig som börsexpert kan du kontakta mig på marcus@hernhag.se.

Som du kan läsa i mitt CV jobbar jag mycket åt samma uppdragsgivare sedan länge. Att arbeta åt andra medier kanske därför inte går, men skriv gärna och kolla. Jag är ingen intervjufantast som springer på presskonferenser etc. Vill du däremot ha en spar- eller börsrelaterad tabell i Excel och en artikel i skriven i Word kan jag vara rätt person att anlita.

När det gäller att hålla föredrag och stå på scen framför folk tackar jag helst nej.

Jag arbetar via min enskilda firma som frilansande skribent.(C) Marcus Hernhag 2012 - 2018

4 reaktioner på ”Anlita eller fråga mig”

 1. Hej Marcus!

  Jag har börjat intressera mig för utdelningsaktier i USA och valde därför en ETF kallad:
  ALPS Alerian MLP ETF

  Ser att även du har denna. Har du några förklaringar varför den nu dykt så fort?
  Min har dykt 10% på kort sikt, trodde det var en mer stabilt papper tillsammans med att USA går bra, jag förstår det inte alls.

  Tacksam för svar.

  //Niclas

  1. Hej! Den stod emot väldigt väl en tid, men plötsligt har den dykt. Svårt att säga, kan vara allt från vinsthemtagningar till att det fallande oljepriset kan få delar av skifferoljeindustrin i Nordamerika att börja sakta in. En del produktion har höga kostnader och kanske stängs ned om oljepriset rasar vidare. Det är en del annat stabilt som också hickat till, här i Sverige har en del preferensaktier rasat. Vissa på marknaden verkar ha vaknat upp ur sin Törnrosasömn och blivit oroliga och börjat sälja. Men det rättar nog till sig.

 2. Hej

  Jag är på jakt efter utdelningsaktier/bolag i USA.
  Bolag som delar ut varje månad.

  Vet du var man kan se en lista på sådan bolag?
  Tex. dessa:
  DNP Select Income Fund Inc
  Realty Income Corp

  Har du några bra förslag på bra bolag i USA som delar ut varje månad?

  /Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)