Anlita mig, strategirådgivning och frågor

Jag arbetar via min enskilda firma som författare och frilansande skribent. Du kan nå mig på marcus@hernhag.se

Strategirådgivning

Du som vanlig privatsparare kan köpa strategirådgivning av mig. Jag får inte ge dig några direkta köpråd, men strategier, tillgångsallokering, börstänk och annat kan jag ge dig utan att behöva Finansinspektionens tillstånd.

Det kan vara saker som feedback på din portfölj ur ett riskperspektiv eller helt enkelt bekräfta att du tänker och gör rätt. Eller varna för saker du kanske ska se upp med.

Jag tar 1250 kr i timmen för detta och vi kan ses på neutral plats i Stockholmsområdet eller höras via mejl eller Skype.

Alla köp- eller säljbeslut tas på ditt initiativ och är på ditt ansvar.
All kommunikation mellan oss i detta ärende stannar förstås mellan oss.

Om du har frågor till mig

Har du frågor som är börsrelaterade hänvisar jag i första hand till aktiechatten på privataaffarer.se om fredagarna.

I andra hand fråga mig via kommentarer till sidor och blogginlägg här på hernhag.se.

De tidigare frågelådorna som du kan hitta i gamla inlägg i kategorin frågor och svar om sparande har jag av olika skäl nedprioriterat.

Alla mina börsrelaterade svar är journalistik och inte den typ av finansiell rådgivning du kan få av banker och rådgivare som har tillstånd från Finansinspektionens och som står under den myndighetens tillsyn.

Är du redaktör i media? Som du kan läsa i mitt CV jobbar jag mycket åt samma uppdragsgivare sedan länge. Att arbeta åt andra medier kanske därför inte går, men skriv gärna och kolla.


(C) Marcus Hernhag 2012 - 2020

14 reaktioner till “Anlita mig, strategirådgivning och frågor”

 1. Hej Marcus!

  Jag har börjat intressera mig för utdelningsaktier i USA och valde därför en ETF kallad:
  ALPS Alerian MLP ETF

  Ser att även du har denna. Har du några förklaringar varför den nu dykt så fort?
  Min har dykt 10% på kort sikt, trodde det var en mer stabilt papper tillsammans med att USA går bra, jag förstår det inte alls.

  Tacksam för svar.

  //Niclas

  1. Hej! Den stod emot väldigt väl en tid, men plötsligt har den dykt. Svårt att säga, kan vara allt från vinsthemtagningar till att det fallande oljepriset kan få delar av skifferoljeindustrin i Nordamerika att börja sakta in. En del produktion har höga kostnader och kanske stängs ned om oljepriset rasar vidare. Det är en del annat stabilt som också hickat till, här i Sverige har en del preferensaktier rasat. Vissa på marknaden verkar ha vaknat upp ur sin Törnrosasömn och blivit oroliga och börjat sälja. Men det rättar nog till sig.

 2. Hej

  Jag är på jakt efter utdelningsaktier/bolag i USA.
  Bolag som delar ut varje månad.

  Vet du var man kan se en lista på sådan bolag?
  Tex. dessa:
  DNP Select Income Fund Inc
  Realty Income Corp

  Har du några bra förslag på bra bolag i USA som delar ut varje månad?

  /Anders

 3. Hej och tack för att du inspirerar i tidningar och böcker. En fråga. Ser att du många ggr pratar varmt om investmentbolag ex. Kinnevik, Investor men ser inte att du har dom själv? Någon särskild anledning till detta?

 4. Tjena Marcus,
  Visste inte att utförde arbete i eget bolag förens jag lyssnade på Investerarens podd. Kul!
  Jag skickade en liten specifik förfrågan via mail.
  Tack!

 5. Hej Marcus!
  Har följt dig ett tag nu och gillar verkligen din investeringsfilosofi! Har tagit efter mycket. Är lite nyfiken på Ework. Vilka komponenter tycker du gör Ework intressant på den långa tidshorisonten?

  Oskar

  1. Hej!
   Tack.
   Jag gillar Ework för de mäklar konsulter, vilket är en modernare affärsmodell än vanlig IT-konsulting. Dessutom har de börjat jobba med långa kontrakt med kunder som lägger ut drift och upphandlingar. Stigande utdelning och ett bolag som inte binder så mycket kapital utan kan dela ut nästan hela vinsten.

 6. Hej Marcus!
  Inspireras mycket av dina artiklar. Tack! Har byggt upp en utdelningsportfölj, mycket utifrån dina tankar. Den ska förhoppningsvis ge mig och min fru en stabil avkastning på våra besparingar vid pension. Portföljen bygger mest på nordiska aktier men vill gärna utöka med Nordamerikanska. Hur ska man tänka kring detta när det gäller tex dollarkursen som ju just nu är dyr? Tack på förhand!
  Med vänlig hälsning, Tony

 7. Hej Marcus.

  Sökte på mer info om ”preffar” och fick upp din sida tidigt i Google sök. Utmärkt info då Avanza totalt saknade återinköp vilket jag förstod måste kunna hända.

  Nu till min fråga: Varför är Kursdata för Oscar Properties Holding AB PREF (OP PREF) så i särklass överlägsen alla andra? Är det något fallgrop/finstilt. 130-133kr för en aktie som ger utdelning på 5kr samt 4x per år. Låter för bra för att vara sant. Missar jag något?
  SAS PREF verkar också bra, men inte ens i närheten av ovanstående. Tänker att om man köper lite högrisk (IPO, volatila som tex Netflix osv) säkra upp med lika mycket PREF aktier. Låter det vettigt, eller dessa preffar inte alls säkra?

  1. Hej! Oscar Properties möter en kraftigt försvagad efterfrågan på deras lyxiga bostadsrätter. Det kan hålla i sig i flera år. Just nu bygger de klart det de börjat med, men om ett par år har de nog väldigt få nya bostäder som kan komma ut på marknaden. Intjäningen är på väg ned och marknaden är orolig för att bolaget inte ska ha råd att betala ut utdelningen på preferensaktierna.

   SAS Pref lär bli inlöst i vår.

   Bland preffar rekommenderar jag de stabilaste bolagen i preffar som ger 6-7 procent i direktavkastning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)