Stabilaste utdelningsaktierna uppdaterade

Topplistan med Sveriges stabilaste utdelningsbolag är nu uppdaterad. Av alla som hittills rapporterat är det bara Telia som sänkt.

Då det var teleoperatörens första sänkning sedan fusionen mellan Telia och Sonera flyttar jag aktien ned till ”Övriga stabila utdelare”. Där har jag de bolag som sänkt ytterst sällan under många år.  Då Ratos sänkte återigen har jag tagit bort dem därifrån.

Wallenstam, BTS och Atrium har ännu inte rapporterat, men sänker de så går jag in och ändrar i slutet av vecka 8. Sista bolaget rapporterar nämligen den 24 februari.

13 reaktioner till “Stabilaste utdelningsaktierna uppdaterade”

  1. Jag har inte ägt Telia-aktier sedan jag sålde strax efter introduktionen 2000. Mitt råd är fortsatt att man nog ska undvika Telia.

 1. Hej Marcus! Jag undrar hur du gör med dina utdelningsaktier när ett innehav kanske sticker iväg med en 15-20% (eller vad du har för gränsnivåer). Säljer du av delar av det innehavet fastän du då förlorar i utdelning i och med färre aktier, eller hur tänker du?

  1. Hej,
   om uppgången känns omotiverad eller aktien för dyr så kanske jag trimmar innehavet lite och fyller på i ett annat innehav istället.

 2. Tja!

  Tänkte upplysa om att det finns billigare alternativ än SPY/ NOBL som har förvaltningsavgift på 0,35 %. VIG som är Vanguards version av utdelningsaristokrater har en förvaltningsavgift på 0,1 %. Samt en ETF för internationella utdelningsaristokrater med ticker VIGI med något högre förvaltningsavgift 0,25 %.

  =)

 3. Hej Marcus!
  Jag har en portfölj som inriktar sig på utdelningar men behöver en större kassa. Vilka av dessa hade du sålt?

  New Mountain Finance Corp
  Hancap Pref A
  CorEnergy Infrastructure Trust Inc
  Ladder Capital Corp
  Frontier Communications Corp
  Baltic Horizon Fund

  1. Hej!
   Känner inte till alla de där bolagen/fonderna.
   Direktavkastningar på uppåt 10 procent indikerar generellt sett ganska hög risk, en idé är att sälja den eller de som har högst direktavkastning men det är i så fall en rätt otydlig säljstrategi. En annan aspekt är att Nordamerikanska fonder med många innehav är svårare att bedöma och analysera än enskilda bolag i Norden.

 4. Hej Marcus
  vilken/vilka av de månadsutdelande innehaven du har är mest köpvärda i dagsläget tycker du?
  mvh
  Fredrik

  1. Hej!
   Alla innehav passar inte i alla portföljer, men MDIV och SDIV ger störst riskspridning. Vad som är mest köpvärt beror så mycket på tidshorisont och risknivå. Realty Income är kanske den månadsutdelare jag litar mest på, för börshandlade fonder innehåller så många olika innehav som byts ut då och då så där är det svårt att veta vad jag egentligen äger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)