Turlig timing i nya anfallaren Beijer Ref

Ibland är det stolpe in. Jag köpte aktier i kylgrossisten Beijer Ref igår för att leva som jag lär. Jag hade Beijer Ref som månadens chans i Privata Affärers juninummer och min medförfattare @kavastu plus förvaltaren Johan Thorén på Strand Småbolagsfond har också gillat aktien en tid.

Jag slog igår till och köpte Beijer Ref på rekylen till kursnivån 158,28 kr och sen gick aktien ned lite till förstås. Jag hade ingen tanke på när halvårsrapporten skulle komma för det tänkte jag inte på att kolla. Jag är mänsklig trots allt. 🙂 Dessutom siktar jag ju på att förnyandet av kylvätskor (köldmedier) och annat i branschen på grund av EU-regler (F-gasförordningen) ska lyfta Beijer Ref de kommande åren och att den snabba vinstökningen ska hålla i sig över tid. Inte nödvändigtvis från ett kvartal till ett annat.

Plötsligt nu på eftermiddagen efter gym och sen läsning i horisontalläge på utomhuskontoret i trädgården kollade jag snabbt på datorn och såg att aktien rusat ca 10 procent på halvårsrapporten. Vilken spontan glädje! Beijer Ref var förvisso mitt minsta innehav med ca 1 procent men ändå. Oväntade medgångar är de som ger störst glädje.

Strategin bakom affären: Stigande kurstrend mätt som MA200-dagars och vinster som växer så snabbt att den höga värderingen inte är något problem. En liten paus eller rekyl i trenden och sen slå till. Ja, det har funkat hittills den korta tid jag testat det med mina anfallare i portföljen.

Med det sagt behöver det inte funka för dig och blogginlägg om mina affärer är ingen rådgivning. Inspiration däremot. Dessutom kan ju alla kurstrender av olika anledningar toppa och vända ned inom kort. Ingen uppgång varar för evigt och Beijer Ref kommer inte att gynnas så här mycket av utfasningen av gammal köldmedia i hur många år som helst heller.

Beijer Refs vinst per aktie steg med 67 procent under andra kvartalet. Ingen uthållig nivå kanske, men en takt som kan motivera riktigt högt P/E-tal. Ingen idé att fundera på hur högt.

2 reaktioner till “Turlig timing i nya anfallaren Beijer Ref”

  1. Hej,

    Vilken tjänst använder du av för att kolla MA200 och även andra historiska tal som omsättningsutveckling, marginal, utdelningsutveckling osv?

    1. Hej!
      För MA200 kör jag med Avanza men Börsdata går också bra liksom Trading View. Sannolikt har Nordnet också MA200, men är inte kund där. Börsdata är bäst för statistik över bolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)