Aktieböckerna

Här är alla aktieböckerna som jag skrivit och skillnaden mellan dem. Du bör ha läst och lärt dig min aktieskola innan du köper någon av böckerna.

Den enkla vägen att lyckas med aktier

Den enkla vägen att lyckas med aktier är min första bok. Den ger dig en bred genomgång och guidning av olika aktiestrategier. Lär dig hitta just din väg och aktiestrategierna som passar dig och ditt liv. Boken innehåller allt från börspsykologi till tumregler och citat. Kanske är den bok som lämpar sig bäst för nybörjare.

Lär dig hur du bli rik på aktieutdelningar.

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning är min andra bok. Den är lite smalare än den första och vänder sig till dig som vill lära dig det du behöver och lite till om aktieutdelningar. Utdelningsstrategin är min personliga favorit. Jag lär dig förstås definiera vad rik är för just dig och vad som krävs för att nå dit.

Lär strategin som bygger på värdeaktier. Fokus mot svenska aktier, inte internationella.

Den enkla vägen hitta världens bästa aktier är min tredje bok och den handlar om värdeaktier och värdeskapande. Flera svenska aktier kan kallas för världens bästa då bolagen skapar mycket värde för sina kunder och aktieägare. Boken är lite bredare än ”Bli rik på aktieutdelning” men smalare än den första boken. Värdeaktiestrategin är mer än bara utdelningar och i boken går jag igenom av vad som funkar och inte funkar av de klassiska lärorna.

Den enkla vägen bli rik och fri med aktier är fjärde boken, men den första där jag har en medförfattare. Innehåller både guldklimparna (läs sammanfattande kapitel) från de första tre böckerna plus mycket nytt. Allt från våra bakgrunder, aktietänk, spartips och livsstilar som gör dig rik.

Den enkla vägen för nybörjare att lyckas med aktiesparande är femte boken, men riktar sig till skillnad från mina andra böcker till totala nybörjare.

Vilken bok ska jag köpa först?

Det beror lite på vad du är ute efter.
Att lyckas med aktiesparande är enbart för nybörjare. Övriga böcker håller en lite högre nivå, men är ändå skrivna med målet att vara enkla och lättlästa.
”Att lyckas med aktier” är bredast och hjälper dig välja strategi, men är du redan inne på utdelningar eller värdeaktier läser du någon av de böckerna.
”Bli rik på aktieutdelning” är min personliga favorit, men det är inte givet du ska fokusera på just utdelningsstrategin.
”Bli rik och fri med aktier” innehåller även privatekonomiska saker som tips på hur du får pengar över varje månad.

Du kan läsa böckerna i vilken ordning du vill, men värdeaktieboken Hitta världens bästa aktier hänvisar tillbaka till tidigare böcker på ett par ställen. Det var oundvikligt då jag inte vill upprepa mig så läsare som redan köpt de första ska få samma sak igen.

Den enkla vägen att välja bok är att du läser dem i den ordning de kommit ut, men nybörjare tar nybörjarboken först.

Vad har aktieböckerna för likheter?

Alla aktieböcker som jag skriver och som börjar med ”Den enkla vägen…” fokuserar mot svenska aktier och Stockholmsbörsen. Nu är aktiestrategier och kunskap om börsen fullt användbart även på andra länders aktiemarknader och visst har jag nordiska och amerikanska aktier med som exempel också.

Aktieböckerna är skrivna så tidlöst jag kan. Råden och strategierna ska därför i princip inte bli föråldrade, men exempelvis en tabell över de svenska aktierna med bäst utdelningsstatistik blir ouppdaterad med tiden då en redan tryckt bok inte kan uppdateras årligen som en sajt. Då böckerna inte innehåller några köptips eller säljråd utan bara värderingar, historik och annat med bolagskoppling kan du lära dig av exemplen och graferna även om aktien jag skrivit om hunnit bli uppköpt och avnoterad när du läser boken.

Alla Den enkla vägen-böckerna innehåller en ordlista på slutet. Alla som vet vad en aktie och en marknad är ska kunna förstå det jag skriver, det är i alla fall mitt mål.

Hur uppdaterade är böckerna?

Då och då trycker förlaget nya exemplar och i samband med det uppdaterar jag den del av innehållet som börjat bli gammalt. Majoriteten av innehållet i alla böckerna är tidlöst, men till exempel tabeller över bolagen som höjt utdelningen flest år på raken bör uppdateras emellanåt.

Varför börjar titlarna på ”Den enkla vägen”?

Mitt koncept och min uppfattning är att det blir lätt att lyckas med aktier vi utgår från oss själva. Anpassar sparandet och aktiestrategin utifrån vårt intresse, vår kunskap, vår tidshorisont och hur gott vi kan sova om natten när börsen rasar. Det finns inga hemligheter eller vinnande formler som gör dig rik snabbt, däremot kan du vinna mycket i längden på att börja spara på ett sätt som passar dig. Du vill veta vad du håller på med och hålla intresset vid liv. Att spara i aktier är en nyckel till frihet och trygghet i livet, men krånglar vi till det blir det bara svårt.

Hur köper jag aktieböckerna?

Alla mina aktieböcker kan du köpa via Bokus och Adlibris och andra välsorterade e-handlare. Det jag tycker är trevligast är om du beställer direkt från Sterners Förlag som säljer signerade exemplar.



(C) Marcus Hernhag 2012 - 2019