Hernhag – Kontakt & info

Välkommen till min sajt om aktier, sparande, ekonomisk frihet och hur man blir rik. En sajt utan annonser, så när som på rutor med strömmande media som YouTube där jag inte kan utesluta det lika enkelt. Dessutom gör jag förstås reklam för mina aktieböcker.

En genomgång av vad som finns på denna aktiesajt kan du läsa i guiden för att kommer igång med aktiesparande.

Du kan nå mig på marcus@hernhag.se och hernhag@gmail.com
Har du en mediekanal av någon slag får du gärna intervjua mig. Jag är då tacksam om du från din sajt eller blogg länkar till hernhag.se.

Allt jag skriver inom ekonomi på hernhag.se och i sociala medier ska betraktas som journalistik och inspiration, inte som finansiell rådgivning. Jag arbetade tidigare via min enskilda firma, men nu via eget aktiebolag. Jag är frilans livet ut.

KORT OM MARCUS HERNHAG
Jag har följt börsen sedan 1998 och skrivit åt Sveriges största privatekonomiska tidskrift Privata Affärer sedan år 2000.

Mitt yrke är författare och frilansande skribent och mina aktieböcker har sedan 2015 sålt i över 70 000 exemplar. Under 2015-2020 var jag troligen den sammanlagt bäst säljande aktieboksförfattaren i Sverige i prisklassen ca 200 kr per bok och i genomsnitt över 10 000 sålda böcker om året.

Man kan också kalla mig journalist och när jag skriver åt Privata Affärer och Placeringsguiden bygger många artiklar och texter på att jag testat själv i skarpt läge med egna pengar. Det gäller inte bara att jag vet hur det är att äga aktier både i uppgång och genom en börskrasch, utan även andra tillgångsslag och placeringar. Ett exempel från 2020 är uppslaget i Placeringsguiden om P2P-lending där jag testade med mina surt förvärvade och beskattade pengar i ett år för att verkligen researcha ordentligt innan jag skrev artikeln.

Jag lär som jag lever och jag lever som jag lär.

Se mitt CV för detaljer om min karriär och för mer info om mig läs sidan om mig som privatperson och hur jag blev miljonär och mycket annat.

SOCIALA MEDIER
Du kan följa det jag skriver och lägger upp i sociala medier. Detta är mina enda profiler och kanaler i sociala medier. Ser du andra varianter är det fejkkonton och meddela mig gärna om det i så fall. Ja, jag har blivit ID-kapad av vissa fejkkonton. Jag har aldrig tecken eller siffror i min user på instagram eller på twitter.

Något jag aldrig gör på sociala medier är att utan att vara ombedd skicka DM (direktmeddelande) och sälja in olika finansiella produkter. Enbart fejkade konton sitter och spammar på det viset.

Strategirådgivning

Du som vanlig privatsparare kan köpa strategirådgivning av mig. Jag får inte ge dig några direkta köpråd, men däremot annan rådgivning som strategier, tillgångsallokering och börstänk.

Läs mer om min strategirådgivning här.

Om du har frågor till mig

Har du frågor som är börsrelaterade hänvisar jag i första hand till aktiechatten på privataaffarer.se om fredagarna. I andra hand fråga mig via kommentarer till sidor och blogginlägg här på hernhag.se. Jag svarar i mån av tid.

Svarar jag på mejlfrågor lär du förr eller senare hamna i kategorin frågor och svar om sparande. Ju fler som kan läsa och lära sig något desto bättre.

Alla mina börsrelaterade svar är journalistik och inte den typ av finansiell rådgivning du kan få av banker och rådgivare som har tillstånd från Finansinspektionens och som står under den myndighetens tillsyn.

Är du redaktör i media? Som du kan läsa i mitt CV jobbar jag mycket åt samma uppdragsgivare sedan länge. Att arbeta åt andra medier kanske därför inte går, men skriv gärna och kolla.