Aktieklipp

Med aktieklipp menar jag videoklipp där jag pratar aktier och sparande. Råden i aktieklippen är dessutom rätt tidlösa.

Urvalet är de aktieklipp som dels innehåller tidlös information om aktier och börsen och dels inte finns i min egen YouTube-kanal, som du för övrigt gärna får börja prenumerera på.

Fyraprocentregeln

Mitt egen klipp om fyraprocentsregeln finns på min YouTube-kanal och på min sida om att bli ekonomiskt fri och leva på sparkapitalet. Nedan ett klipp om samma ämne när jag blev intervjuad i Nordnets kanal.

I den här intervjun med Nordnet pratar vi om fyraprocentregeln. Den säger att kan du varje år leva på 4 procent av ditt sparkapital räcker kapitalet livet ut, vilket innebär att du är ekonomiskt fri. 

Jag vill förtydliga att det är 4 procent av kapitalet år ett och att du därefter har målet att inte behöva leva på färre kronor och ören, utan du tvärtom ska öka antalet kronor i takt med inflationen.

Du kan ha otur så börsen går ned i början och då utgör det antal kronor du lever på kanske mer än fyra procent av kapitalet det året när marknadsvärdena (förhoppningsvis tillfälligt) är lägre. Långsiktigt brukar aktier ge åtminstone 8 procent om året. Mer än 4 procent i totalavkastning behövs för att kompensera för inflation eller andra kostnadsökningar i ditt liv.

Branscher att undvika – Utdelningsjägarens bästa tips

Utdelningsjägarens bästa tips och vad jag menar med branscher att undvika utvecklar jag i ett inlägg här.

Utdelningsfällor

En utdelningsfälla är när direktavkastningen är för hög för att vara uthållig. Ser den ut att vara för bra för att vara sann är risken hög för att utdelningen sänks eller i vart fall inte höjs. Titta därför på utdelningsandelen.

Bli rik och fri med aktier

Värdeinvesteringar

Skillnaden mellan strategierna utdelningsaktier och värdeaktier diskuterar jag här med EFN Marknad. Dessutom mycket annat!

I klippet nedan diskuterar jag värdeinvesteringar och värdeaktier samt min bok i ämnet med Alexander Gustafsson på Nordnet.

Här har vi en till intervju från hösten 2022 med mig om Hitta världens bästa aktier, värdeinvesteringar och aktietips.