Podden Tre smarta om börsen

Tillsammans med börspsykologen Lars-Erik Boström och bokförläggaren Jan Sterner har jag en podd som heter Tre smarta om börsen. Titeln syftar i första hand på att vi ofta har tre råd om varje sak vi pratar om eller har tre olika avdelningar i varje avsnitt. Då vi är tre som pratar i podden får du om du vill tolka det som att det är vi tre som är smarta. 🙂

Målet med podden är att gå igenom tidlös information och kunskap om aktier och börsen. Varje avsnitts tema blir därför förhoppningsvis aldrig inaktuellt. I varje avsnitt tar vi kort eller mer utförligt upp den långa trenden på Stockholmsbörsen, så vi ska kunna bli bättre på timing och för bättre avkastning.

Du kan lyssna på podden via Acast, iTunes och nedan. Prenumerera gärna på podden Tre Smarta om börsen via mobilappar som Podcaster. Då podden produceras i samarbete med Privata Affärer tipsar jag också om Ett rikare liv.

Avsnitt 4: Tajming
De stora kursreaktionerna efter börsbolagens kvartalsrapporter i april och maj 2018 är ett bra exempel på hur svårt det är med tajming. Det enklaste är att du följer de långsiktiga trenderna och inte försöker tajma börsen på kort sikt. Vi diskuterar också vad långsiktighet egentligen är och jag tycker till om säsongseffekter. Podden finns även i Privata Affärers podd Ett Rikare Liv #44.

Avsnitt 3: Utdelningar
Fördelarna med att ha en utdelningsstrategi, men också olika fallgropar vi ska undvika. Vad säger börsbolagens utdelningsbesked och vilka börspsykologiska faror har vi? Dessutom som vanligt en kort genomgång av börstrenden. Podden finns även i Privata Affärers poddkanal Ett rikare liv #39.

Avsnitt 2: Bli bättre på att hantera risk
Vad är risk och hur ska vi hantera den upplevda och den faktiska risken? Måste risk och potential gå hand i hand? Här pratar vi om hur vi ska tänka kring risker. Podden finns också hos Privata Affärers podd Ett rikare liv #38.

Avsnitt 1: Lär dig mer om trender – När faller aktiekurserna?
Vi går igenom hur vi ska hantera kurstrender samt bolagens trender som utdelning och vinst. (Spelades in november 2017 och finns också hos Privata Affärers podd Ett rikare liv #35)

Andra poddar jag varit med kan du hitta i vissa av inläggen i etiketten Poddar jag varit med i.