Podden Tre smarta om börsen

Tillsammans med börspsykologen Lars-Erik Boström och bokförläggaren Jan Sterner har jag en podd som heter Tre smarta om börsen. Titeln syftar i första hand på att vi ofta har tre råd om varje sak vi pratar om eller har tre olika avdelningar i varje avsnitt. Då vi är tre som pratar i podden får du om du vill tolka det som att det är vi tre som är smarta. 🙂

Målet med podden är att gå igenom tidlös information och kunskap om aktier och börsen. Varje avsnitts tema blir därför förhoppningsvis aldrig inaktuellt. I varje avsnitt tar vi kort eller mer utförligt upp den långa trenden på Stockholmsbörsen, så vi ska kunna bli bättre på timing och få bättre avkastning. Varje poddavsnitt är ungefär 20 minuter långt.

Du kan lyssna på podden via Acast, iTunes och nedan. Prenumerera gärna på podden Tre Smarta om börsen via mobilappar som Podcaster.
Ser du reklam före och efter poddarna är det inte vi som valt annonsör utan poddhotellet Acast.

9: Hoten mot börsen
Vad är risken för att vargen kommer den här gången då? Vi diskuterade i avsnitt 5 som kom hösten 2018 att många ropar ”Vargen Kommer!” och det sker fortfarande. Vi pratar även om rekordlåga räntor, brexit och den svaga kronan och vad vi tror om det. Dessutom kommer vi med tre smarta bolagstips för framtiden.
Vinjettmusiken är gjord av Lars-Erik Boström. Klippare är Emil Drougge.

8: Så bygger du en utdelningsportfölj
Hur tar man hem vinster från börsen utan att sälja? Vilka är de tre viktigaste egenskaperna hos en bra utdelningsaktie? Dessutom tre aktier som jag kommer att hålla koll på om det blir rekyl på börsen.
Vinjettmusiken är gjord av Lars-Erik Boström. Klippare är Emil Drougge.

7: Bästa tipsen från Börsens Psykologi
Vinn över dina hjärnspöken vid aktieaffärer. Vi pratar om allt från Boströms bästa börspsykologiska tips till vilka vanliga misstag man ska undvika. De tidlösa och långsiktiga sakerna diskuterar vi de första 16 minuterna och sen kommer de mer aktuella ämnena.
Vinjettmusiken är gjord av Lars-Erik Boström. Klippare är Emil Drougge.

Avsnitt 6: Enkla vägen att lyckas med aktier
Hitta din egen strategi för klokt långsiktigt aktiesparande. Med hjälp av Den enkla vägen att lyckas med aktier tar vi fram olika råd, citat och tumregler samt misstagen vi ska undvika att göra på börsen. Plus några aktuella börstips.
Vinjettmusiken är gjord av Lars-Erik Boström. Klippare är Emil Drougge.

Avsnitt 5: Vargen kommer! Eller inte.
Många ropar ”vargen kommer” då och då hela tiden, trots att börsen ligger i stigande trend majoriteten av all tid. Varför är det så och hur ska vi hantera det? En bra lärdom från poddavsnittet kommer från Lars-Erik Boström:
”Modell vinner alltid över prognos.”

Poddinnhållet är även denna gång utlånat till Ett rikare liv#45.

Avsnitt 4: Tajming
De stora kursreaktionerna efter börsbolagens kvartalsrapporter i april och maj 2018 är ett bra exempel på hur svårt det är med tajming. Det enklaste är att du följer de långsiktiga trenderna och inte försöker tajma börsen på kort sikt. Vi diskuterar också vad långsiktighet egentligen är och jag tycker till om säsongseffekter. Poddinnehållet finns även i Ett Rikare Liv #44.

Avsnitt 3: Utdelningar
Fördelarna med att ha en utdelningsstrategi, men också olika fallgropar vi ska undvika. Vad säger börsbolagens utdelningsbesked och vilka börspsykologiska faror har vi? Dessutom som vanligt en kort genomgång av börstrenden. Poddinnehållet finns även i Ett rikare liv #39.

Avsnitt 2: Bli bättre på att hantera risk
Vad är risk och hur ska vi hantera den upplevda och den faktiska risken? Måste risk och potential gå hand i hand? Här pratar vi om hur vi ska tänka kring risker. Poddinnehållet finns också i Ett rikare liv #38.

Avsnitt 1: Lär dig mer om trender – När faller aktiekurserna?
Vi går igenom hur vi ska hantera kurstrender samt bolagens trender som utdelning och vinst. (Spelades in november 2017 och poddinnehållet finns också i Ett rikare liv #35)

Andra poddar jag varit med kan du hitta i vissa av inläggen i etiketten Poddar jag varit med i.