Bästa citaten om aktier och börsen

Bästa citaten och råden från börslegendarer, investeringsgurus och fondmästare samlar jag här.

"Köpa på botten och sälja på toppen görs typiskt av lögnare."

Källa samt mina kommentarer och råd:
Bernard Baruch, som var en framgångsrik spekulerar. Han hävdade att han blivit rik på att inte sälja för tidigt. Det säger en del om hur svårt det är med tajming på börsen.

 

Nytt citat från börsmästare

I databasen finns nu 95 citat och goda råd. Det är allt från fondförvaltare som Peter Lynch, John Templeton, John Bogle och Ralph Wanger till Warren Buffett, Benjamin Graham och Walter Schloss.

Börsen - mästarna slog börsen så här mycket. Source: Excess Returns: A comparative study of the methods of the world's greatest investors
Diagrammet ovan visar hur mycket som börsens mästare slog indexet S&P500. Källa är boken ”Excess Returns: A comparative study of the methods of the world’s greatest investors”.

Det många av de mest framgångsrika investerarna genomtiderna har gemensamt är att de gått sin egen väg placeringsmässigt och inte tror på den effektiva marknadshypotesen. Ekonomi är en beteendevetenskap och ska du ha koll på din börspsykologi får du antagligen placera utifrån den eller de strategier som fungerar för just dig. Sannolikt avviker det från börsindex.(C) Marcus Hernhag 2012 - 2018

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)