Bästa citaten om aktier och börsen

Bästa citaten och råden från börslegendarer, investeringsgurus och fondmästare samlar jag här.

"Lägg alla ägg i samma korg och bevaka den korgen."

Källa samt mina kommentarer och råd:
Skotskfödde amerikanske affärsmannen Andrew Carnegie var i början av 1900-talet näst rikast i världen efter John D. Rockefeller. Carnegie hade rätt på så vis att de flesta som kommer in på Forbes lista över de 400 rikaste amerikanerna är satsat allt på ett företag, men många trillar bort relativt snabbt. Dessutom är det många som satsar allt på ett kort och aldrig lyckas, eftersom det är svårt att skydda sin enda korg.

 

Nytt citat från börsmästare

I databasen finns nu 95 citat och goda råd. Det är allt från fondförvaltare som Peter Lynch, John Templeton, John Bogle och Ralph Wanger till Warren Buffett, Benjamin Graham och Walter Schloss.

Börsen - mästarna slog börsen så här mycket. Source: Excess Returns: A comparative study of the methods of the world's greatest investors
Diagrammet ovan visar hur mycket som börsens mästare slog indexet S&P500. Källa är boken ”Excess Returns: A comparative study of the methods of the world’s greatest investors”.

Det många av de mest framgångsrika investerarna genomtiderna har gemensamt är att de gått sin egen väg placeringsmässigt och inte tror på den effektiva marknadshypotesen. Ekonomi är en beteendevetenskap och ska du ha koll på din börspsykologi får du antagligen placera utifrån den eller de strategier som fungerar för just dig. Sannolikt avviker det från börsindex.(C) Marcus Hernhag 2012 - 2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)