Miljonär innan 30 och pensionär innan 40

Miljonär innan 30 och pensionär innan 40. Boken handlar om bloggaren Miljonär innan 30:s resa mot ekonomiskt oberoende och är full av hans tankar och råd för hur du också ska kunna göra samma sak.

Det är sällan det dyker upp böcker skrivna av en pseudonym, men bloggaren Miljonär innan 30 är helt anonym. Eller näst intill, för vi var några stycken som träffade honom på en liten pressträff vid lanseringen.

Ett tänkvärt påpekande i boken Miljonär innan 30 och pensionär innan 40 är att det inte går att ta bolån om man enbart har utdelningar som inkomster. Enligt författaren går det inte ens via nätmäklare som Avanza och Nordnet. Inkomster av tjänst och näringsverksamhet räknas som registrerad inkomst och kan vara underlag vid prövningar av kreditvärdigheten, men inte aktieutdelningar.

Det visste jag inte om och jag får ta och fundera vidare för egen den när det gäller sånt. Kan den som lever på utdelningar ens flytta under sådana omständigheter? Om inga lån beviljas bara för att man inte behöver arbeta mera utan klarar sig ändå går det ju inte att köpa ny bostad med minst finansiering av lån.

Min bokrecension finns förstås på sidan med böcker om aktier, börsen och hur man blir rik.

3 reaktioner till “Miljonär innan 30 och pensionär innan 40”

    1. Jag kommer ihåg en likande post i en kommentar om Avanza’s courtageavgifter och förändring för private bank kunder. Personen i fråga had ca 17 miljoner i sin portfölj av diverse aktier men kunde inte få ett vanligt hus lån av Avanza då han hade noll i inkomst. Jag antar att en eventuell väg runt det vore något i still med Superlånet då det sätter aktieportföljen i pant men vet inte om det lånet går att ta ut kontant eller inte.

      1. Intressant, då är det fortfarande samma dilemma. Du kan alltid föra över likvider från din depå hos en nätmäklare till konto på annan bank och sen från den banken göra det du vill för pengarna. Exempelvis köpa en bostad. Skulle iofs kännas tryggare med ett bolån istället för belånade aktier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)