Aktieböcker

Här är alla mina aktieböcker och skillnaden mellan dem. Jag försöker skriva så att alla ska förstå, men det är i regel ändå inte hur grundläggande som helst. Du bör därför ha läst och lärt dig min aktieskola eller köpt min nybörjarbok om aktier innan du köper någon av de andra böckerna. Eller ha nått motsvarande den kunskapsnivån på något annat vis.

Den enkla vägen att lyckas med aktier

Den enkla vägen att lyckas med aktier - Mina aktieböcker

Den enkla vägen att lyckas med aktier är min första bok. Den ger dig en bred genomgång och guidning av olika aktiestrategier. Lär dig hitta just din väg och aktiestrategierna som passar dig och ditt liv. Boken innehåller allt från börspsykologi till tumregler och citat. Kanske är detta den bok som lämpar sig bäst för dig som inte är total nybörjare, men ändå ganska ny inom aktier.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning

Lär dig hur du bli rik på aktieutdelningar. Skillnaden mellan mina aktieböcker.

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning är min andra bok. Den är lite smalare än den första och vänder sig till dig som vill lära dig det du behöver och lite till om aktieutdelningar. Utdelningsstrategin är min personliga favorit. Jag lär dig förstås definiera vad rik är för just dig och vad som krävs för att nå dit.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen hitta världens bästa aktier

Lär dig strategin som bygger på värdeaktier. Fokus mot svenska aktier, inte internationella.

Den enkla vägen hitta världens bästa aktier är min tredje bok och den handlar om värdeaktier och värdeskapande. Flera svenska aktier kan kallas för världens bästa då bolagen skapar mycket värde för sina kunder och aktieägare. Boken är lite bredare än ”Bli rik på aktieutdelning” men smalare än den första boken. Värdeaktiestrategin är mer än bara utdelningar och jag diskuterar även var gränsen till tillväxtaktier går. I boken testar jag även vad som funkar och inte funkar av de klassiska lärorna från värdeinvesteraren Benjamin Graham.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen bli rik och fri med aktier

Det här är fjärde boken av alla mina aktieböcker. Bli rik och fri med aktier.

Den enkla vägen bli rik och fri med aktier är fjärde boken, men den första där jag har en medförfattare. Innehåller både guldklimparna (läs sammanfattande kapitel) från de första tre böckerna plus mycket nytt. Allt från våra bakgrunder, aktietänk, spartips och livsstilar som gör dig rik.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen för nybörjare att lyckas med aktiesparande

Min nybörjabok om aktiesparande. Att lyckas med aktiesparande.

Den enkla vägen för nybörjare att lyckas med aktiesparande är femte boken, men riktar sig till skillnad från mina andra böcker till totala nybörjare. Jag går igenom allt från vad en aktier är och vanliga begrepp till en introduktion av orderdjupet du ser när du ska handla aktier. Du får även lära dig grunderna inom de vanligaste aktiestrategierna samt nybörjarens guide till att läsa delårsrapporter och leta information om bolagen.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Den enkla vägen hitta tillgångarna som gör dig rik

Hitta tillgångarna som gör dig rik - Den är den sjätte av mina aktieböcker.

Den enkla vägen hitta tillgångarna som gör dig rik är min sjätte bok. Det är också den bredaste då alla finansiella tillgångar avhandlas. Du lär dig både aktier, råvaror, räntemarknaden, fonder samt får flera kapitel av portföljtänk. Den viktigaste tillgången vi har är inte aktier, utan tid. Boken tar även upp hur vi ska hantera tiden och bygga portföljer och sparande utifrån det.

Köp aktieboken på Adlibris, Bokus eller signerad på Sterners Förlag.

Vilken aktiebok ska jag köpa först?

Det beror lite på vad du är ute efter.
Att lyckas med aktiesparande är enbart för nybörjare. Övriga böcker håller en lite högre nivå, men är ändå skrivna med målet att vara enkla och lättlästa.
”Att lyckas med aktier” är bredast och hjälper dig välja strategi, men är du redan inne på utdelningar eller värdeaktier läser du någon av de böckerna.
”Bli rik på aktieutdelning” är min personliga favorit, men det är inte givet du ska fokusera på just utdelningsstrategin.
”Bli rik och fri med aktier” innehåller även privatekonomiska saker som tips på hur du får pengar över varje månad.

Du kan läsa böckerna i vilken ordning du vill, men värdeaktieboken Hitta världens bästa aktier hänvisar tillbaka till tidigare böcker på ett par ställen. Det var oundvikligt då jag inte vill upprepa mig så läsare som redan köpt de första ska få samma sak igen.

Den enkla vägen att välja bok är att du läser dem i den ordning de kommit ut, men nybörjare tar nybörjarboken först.

Vad har mina aktieböcker för likheter?

Alla aktieböcker som jag skriver och som börjar med ”Den enkla vägen…” fokuserar mot svenska aktier och Stockholmsbörsen. Nu är aktiestrategier och kunskap om börsen fullt användbart även på andra länders aktiemarknader och visst har jag nordiska och amerikanska aktier med som exempel också.

Aktieböckerna är skrivna så tidlöst jag kan. Råden och strategierna ska därför i princip inte bli föråldrade, men exempelvis en tabell över de svenska aktierna med bäst utdelningsstatistik blir ouppdaterad med tiden då en redan tryckt bok inte kan uppdateras årligen som här på hernhag.se. Då böckerna inte innehåller några köptips eller säljråd utan bara värderingar, historik och annat med bolagskoppling kan du lära dig av exemplen och graferna även om aktien jag skrivit om hunnit bli uppköpt och avnoterad när du läser boken.

Alla Den enkla vägen-böckerna innehåller en ordlista på slutet. Alla som vet vad en aktie och en marknad är ska kunna förstå det jag skriver, det är i alla fall mitt mål.

Hur uppdaterade är böckerna?

Då och då trycker förlaget nya exemplar och i samband med det uppdaterar jag den del av innehållet som börjat bli gammalt. Majoriteten av innehållet i alla böckerna är tidlöst, men till exempel tabeller över bolagen som höjt utdelningen flest år på raken bör uppdateras emellanåt.

Varför börjar titlarna på ”Den enkla vägen”?

Mitt koncept och min uppfattning är att det blir lätt att lyckas med aktier vi utgår från oss själva. Anpassar sparandet och aktiestrategin utifrån vårt intresse, vår kunskap, vår tidshorisont och hur gott vi kan sova om natten när börsen rasar. Det finns inga hemligheter eller vinnande formler som gör dig rik snabbt, däremot kan du vinna mycket i längden på att börja spara på ett sätt som passar dig. Du vill veta vad du håller på med och hålla intresset vid liv. Att spara i aktier är en nyckel till frihet och trygghet i livet, men krånglar vi till det blir det bara svårt.

Hur köper jag Hernhags aktieböcker?

Alla mina aktieböcker kan du köpa via Bokus och Adlibris och andra välsorterade e-handlare. Det jag tycker är trevligast är om du beställer direkt från Sterners Förlag som säljer signerade exemplar. Jag och min förläggare Jan Sterner har också bäst marginal på denna försäljning.

Kan jag låna böckerna eller lyssna på dem?

Har du en läsnedsättning som dyslexi eller nedsatt syn kan du lyssna på böckerna via Legimus. Där fanns år 2020 mina fyra första böcker som talböcker, vilket är som ljudbok fast bara för dig med läsnedsättning. Bakom talböckerna du kan låna står MTM, myndigheten för tillgängliga medier. Min första bok blev talbok 2016.

Övriga får låna mina tryckta aktieböcker på ett vanligt bibliotek. Många men inte alla har dem och saknas en utgåva kan du be biblioteket att köpa hem.


(C) Marcus Hernhag 2012 - 2020