Vilken strategi är bäst av utdelningar och tillväxt?

I EFN Marknad diskuterar jag skillnaden mellan utdelningsaktier och tillväxtaktier. Vilken strategi är bäst? Svaret beror på hur du är som placerare och vilken aktiestrategi du klarar av att hantera. Kombinera gärna olika strategier om du kan och vill.

Mitt råd generellt är att bygga upp en stabil bas i säkra aktier och sen toppa med utdelningstillväxt och/eller renodlade tillväxtbolag (som inte ger utdelning).

Ju mer tillväxtprägel en aktie har, desto högre blir risken och potentialen. Ofta blir de långsiktiga kursrörelserna då också större, både uppåt och nedåt.

Utdelningsaktier kan innebära klassiska värdeaktier med utdelning och med ganska låg tillväxt. Det kan också innebära utdelningstillväxt och hög värdering, som Fortnox och Evolution under de senaste 5-10 åren fram till skrivande stund i 2022.

Det viktigaste är att hitta en eller flera aktiestrategier som du kan klara av att följa så att du alls äger aktier i kvalitetsbolag i många år. Vilken strategi är bäst för just dig för du testa dig fram, vi är olika som investerare.

Jag tror med det sagt att utdelningstrategin och investmentbolag är en riktigt bra början för de flesta placerare.

I EFN Marknad diskuterar jag om skillnaden mellan utdelningsaktier och tillväxtaktier. Vilken strategi är bäst? Svaret beror på hur du är som placerare och vilken aktiestrategi du klarar av att hantera. Kombinera gärna olika strategier om du kan och vill.
Jag och Christian Ploog diskuterar utdelningsstrategin kontra tillväxtstrategin i EFN Marknad 7 september 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)