Axis & Sandvik till portföljen

Idag gjorde jag (som jag antydde i gårdagens inlägg) slag i saken och köpte Axis och Sandvik till min portfölj. Ganska små poster, men fortsätter börsen ned kan jag trevlig nog öka. Går aktierna istället upp tjänar jag åtminstone pengar på de aktier jag nu äger. Jag har med andra ord bestämt mig för att följa min strategi och gilla läget oavsett vad som händer.
🙂

Axis. En favorit jag följt länge och tipsat om i Privata Affärer, så sent som i senaste numret. Jag lever som jag lär och har nu ett par procent av aktieportföljen i detta snabbväxande teknikbolag. Höga P/E-tal kompenseras av oerhört snabb marknadstillväxt och att Axis ändå har så pass höga marginaler trots det senaste årens satsningar imponerar. Avkastning på eget kapital var enorma 53 procent 2012.

Sandvik. Har tappat mot börsen och vinsten backar i år. P/E-talet är låga 12 räknat på fjolårets vinst och lär bli lika lågt igen när omstruktureringarna och årets vinstsvacka är över. Är ett litet turn around-case. Efter kursraset är direktavkastningen uppe på hyfsade 4,5 procent. Avkastningen på bolagets egna kapital var godkända 23 procent 2012.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)