Årets sista lilla transaktion

Årets sista transaktion blev att min konvertibel i Forwood blev inlöst till nominellt belopp. 2012-2015 tjänade jag därmed räntan på 10 procent på detta lilla innehav (Ca 16000 kr).

För en del av beloppet köpte jag lite mer B-aktier i Forwood efter att tidigare i höst ha realiserat en avdragsgill förlust där (innehavet finns i vanlig aktiedepå). Nu hoppas jag att Forwood dyker upp på Aktietorget under 2016 till klart högre kurser än 0,75 kr. Efter försäljningen av teakplantager tidigare i år är det ju rena pengapåsen.

Efter bokslutet i april lär aktien börja handlas på Aktietorget. Börjar de inte med utdelning borde jag sälja för att hålla min strategi mot utdelningsaktier. Vore en annan sak om Forwood under de gångna åren hade visat upp stabilare tillväxt eller utveckling av verksamheten. Nu handlar det mer om att jag vill fokusera mitt sparande mot utdelningar och stabilare saker.

Förresten är det ett hutlöst courtage som Avanza tar för handel på Bequoted – 149 kr. Så mycket tar säkert alla, för aktierna där är i egentligen onoterade.

3 reaktioner till “Årets sista lilla transaktion”

 1. Gott nytt år Marcus. Handlade i mellandags rea Sensys och Toleranzia för 40000sek sammanlagt för att krydda portföljen med högrisk. Vi får se 2016 om det var rea eller dyra smällraketer på nyårsafton som sprängs i luften??. Vad tycker du om dem högriskare?
  Mvh.jacke 77

  1. Gott nytt år!
   De aktierna kanske kan bli något, även om Sensys aldrig tillhört mina favoriter och Toleranzia känner jag inte till något om.
   mvh
   Marcus

   1. Jag gillar inga fartkameror häller,hehe. Men just nu kunde jag inte styra pekfingret. He. Ville satsa pengar innan ny år och tyckte att det var dags för lite högrisk. Det kunde lika väl varit braincool eller anoto. Jag är inte mycket för högrisk men handen var snabbare ön hjärnan.hehe. Det blir bra.
    mvh.jacke77

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)