Hjärnstark – en suverän bok

Hjärnstark - bokrecension

Storsäljaren Hjärnstark av överläkare Anders Hansen börjar i mästerlig stil. Mycket intressant och lättläst skrivet och det är verkligen givande att lära sig hur i princip allt blir bättre av träning. Både konditionsträning och styrketräning förbättrar mer eller mindre allt i hjärnan. Allt från att bilda fler hjärnceller till att må bättre genom lägre stressnivåer och mer dopamin.

Boken recenseras inte på någon av mina sidor där jag samlar recensioner, eftersom den inte handlar om ekonomi i någon direkt form. Däremot är det uppenbart en fördel att träna regelbundet om man vill lyckas på börsen då det förbättrar i alla fall mina koncentrationsmöjligheter och stresstålighet.

Enda svagheten med Hjärnstark är att det 200 sidor in börjar kännas som att det blir nog med kemiska ämnen i hjärnan och forskningsstudier som alla kommer fram till att att motion är bra. Svårt att komma runt förvisso och det är ändå en suverän bok att läsa.

Det är verkligen ingen slump att USA:s höginkomsttagare och förmögna tränar regelbundet och mer än låginkomsttagare och fattiga. Något vi skriver om i boken Den enkla vägen bli rik och fri med aktier. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)