Lär dig mer om nudge – puffning

Nudge eller puffning - Alexander Noréns bok recenserar jag nu.

Nya recensionen i kategorin ekonomibok är Alexander Noréns bok Nudge. Den får som du kan läsa goda omdömen av mig.

Nudge heter på svenska knuffa eller puffning. Det olika vardagliga sätt att öka sannolikheten för folk att förstå, göra rätt och bli intresserade.

Jag gillar att få input inom det här området, kommunikation och beteendeekonomi. Det är rätt handgripligt och praktiskt och omsyrar vår vardag.

8 reaktioner till “Lär dig mer om nudge – puffning”

 1. Tjena!

  Vad anser du om Duni som utdelningsaktie? Topline och vinst är minst sagt svajig tyvärr, men rent utdelningsmässigt ser det bra ut med aldrig sänkt utdelning, spännande bransch och helt klart bra direktavkastning. Dessutom stark ägare i Mellby Gård. Lite dyr nu dock. Bättre med en ”spade” som t.ex. Stora Enso, Holmen eller SCA? Hur tänker du?

 2. Jag har Electorlux numera i min utdelningsportfölj. Kanske inte den mest pålitliga sett till höjningar men snittar ändå 7,8% i utd.tillväxt de senaste 10 åren. Man har också delat ut oavbrutet sedan 1987 vilket är fantastiskt bra.

  Vad tycker du själv om Electrolux som en pjäs i sin utdelningsportfölj ?

  1. Har aldrig varit riktigt förtjust i Electrolux, men visst finns det en hel del stabilitet där. Särskilt räknat från botten där i finanskrisen. Det jag inte gillat har varit återkommande engångsposter och omstruktureringar, prispress, den misslyckade storaffären i USA, etc.

 3. Hej jag vad tycker du om billerud och africa oil. Jag tycker själv billerud är en bra och stabil aktie med utdelning men africa oil är kanske lite mer osäker. Tycker du man ska sälja africa oil eller vad tror du om oljan?

  1. Hej! Gillar Billerud, men de är svängiga pga konjunkturkänslighet och stora investeringar just nu. Africa Oil har jag aldrig tyckt varit värda sin risk. LUPE gillar jag klart bättre i oljesektorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)