Månadens floskel med Beijer Electronics

”Beijer Electronics Group har under de senaste två åren genomgått en strategisk omställning som lagt grunden för en långsiktigt god och lönsam tillväxt och Koncernens styrelse och ledning bedömer att en stärkt balansräkning vore fördelaktigt för att ytterligare kunna accelerera genomförandet av de strategiska planerna och tillvarata de möjligheter som rådande marknadstrender medför.”

Industriautomationbolaget Beijer Electronics genomför en nyemission nu i september. Vd Per Samuelsson förklarar och sammanfattar i citatet från en pressrelease med en hel del affärsuttryck.

Lite elakt kan vi i börshumor i blick kalla det för floskler och corporate bullsh*t. Inte för att det är lätt att uttrycka sig utan klichéer, men den här gången blev det för mycket.

2 reaktioner till “Månadens floskel med Beijer Electronics”

  1. Hm, när är det inte fördelaktigt med en stärkt balansräkning … Jag tror de har använt en floskelgenerator och strävat efter att få med så många som möjligt. Men visst, jag kan ha fel.

    1. Viljan att förklara utan att lova för mycket eller avslöja för konkurrenter vad de planerar är ibland för stark tror jag. Då blir det floskelgeneratorn som får skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)