Q&A – Aktietips och Crowdfunding

Läsarfråga: Har du något förslag om vilka aktier som kan vara bra på att köpa sig in i inom den närmaste tiden? Just nu äger jag Attendo och Betsson och köpte mig in i dessa på ett bra pris för ett tag sen och tänker behålla dessa.
Svar: Nibe har en trevlig trend och Hufvudstaden och Castellum har inte hängt med uppåt på ett tag men går bra som bolag. På ett till tre års sikt blir dessa placeringar nog bra, men kortsiktigt är det alltid svårt att säga.

Läsarfråga: Jag har börjat läsa på lite om crowdfunding-siter och funderar på om det är en god investeringsmöjlighet. Jag tänker på främst på Lendify för privatpersoner, men även Tessin, Kameo, Pepins etc som riktar sig mot fastighetsbranschen. Vad tror du om risk kontra avkastning?
Svar: Generellt sett är jag tveksam, då riskerna i alla nystartade projekt och privatlån är väldigt hög. Avkastningsmöjligheterna är förstås ändå bättre än trisslotter och kasinot, så vill du chansa gör det men för en liten del av ditt kapital.

 

Läsarfråga: Tänkte bara höra vad du anser om Dometic. Deras framtidutsikter? Köpte för ett tag sedan till kursen 68 kr. Är de värda att behålla?
Svar: Dometic har jag bara hört gott om. Bolagets framtid är säkert ljus så behåll dem du.

6 reaktioner till “Q&A – Aktietips och Crowdfunding”

 1. Hej Marcus,

  I fredags meddelade Avensia en ändring av sin utdelningspolicy. Tack vare förändrade finansiella förutsättningar ska de nu öka utdelningen från år till år.

  Hur ser du på att ett litet tillväxtbolag har en sådan skrivelse i policyn? Kan det inte innebära en risk? Vad händer om de har ett dåligt år, kan de välja att gå emot sin egen policy då?

  Hälsningar,
  Anonym

  1. Hej!
   Det är väl bara bra att de har målet att öka utdelningen? Policyn tar hänsyn till den finansiella ställningen, då den är inte tvingande. Behöver de sänka utdelningen så gör de det.

 2. Hej!
  Kort fråga: Jag har kikat på din portfölj och de olika utdelningarna.
  Vad jag kan se så har First Trust Exchange Traded Fund VI Multi Asset Diversified Income Index ETF (MDIV) minskat sin utdelning drastiskt. Har jag sett fel? Om inte – vad beror det på?

  1. Hej!
   MDIV:s månadsutdelning hoppar friskt mellan $0,06 och $0,12. Jag antar att fonden från en månad till en annan tar emot olika mycket utdelningar från innehaven.

 3. Hej! Intressant det du skriver om Castellum och Hufvudstaden. Har haft Hufvudstaden och tittat på Castellum men vågar inte satsa på fastigheter alls nu eftersom marknaden gått uppåt så många år. Rädd för att räntan ska stiga och annat ska göra att bubblan spricker. Hur tänker du kring det? Det kanske inte är för sent för att gå in i fastigheter som jag tänker? Tack för en riktigt bra blogg! /Lotta

  1. Hej! Enstaka år kan inflation och ränta stiga en hel del, men riktigt långsiktigt tror jag inflationspressen och de låga räntorna stannar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)