Sex tips på utdelningsaktier

De aktietips jag gav i DI i höstas och nu i februari fått en rätt bra start. Kan du inte läsa artiklarna på DI kan du i alla fall se namnen på bolagen jag tipsade om här nedan.

Aktierna är upp i kurs och det mer än börsindex i genomsnitt. Det index jag valt att lägga in är börsens breda avkastningsindex OMXSGI, som inkluderar utdelningar.

Tabell över hur tipsen på utdelningsaktier gått. Nu betyder per den 15 mars 2019 i kurs.
Tabell över hur tipsen på utdelningsaktier gått. ”Nu” betyder per den 15 mars 2019 i kurs.

Vi får se hur det har gått sen i höst eller så. Tack till DI för intervjuerna.

Jag vill också förtydliga det här med storbankerna. I första artikeln från oktober kanske det låter som att jag tycker man ska undvika aktierna, men jag manar mest till försiktighet. I andra artikeln från nu i februari är det Sampo jag tyckte var särskilt intressant för det är lagom exponering mot storbanksaktier.

9 reaktioner till “Sex tips på utdelningsaktier”

 1. Hej!
  Hur ser du på tipsen från i höstas nu, är de fortfarande intressanta för köp trots uppgångarna eller får man hoppas på en rekyl? Tror du riskerna är lägst i Sampo och Castellum?

  1. Hej!
   Javars, men mycket beror på tidshorisont och aktiestrategi också. Castellum har nog lägst risk just nu som bolag, Nordeainnehavet som Sampo har är svåra att riskvärdera.

 2. Hej Marcus,
  Jag har tre konsultbolag i min långsiktiga utdelningsportfölj; SJR, Ework och Sweco som jag gillar och som har lite olika inriktning. Funderar på om det är en för mycket, vad anser du?
  Tack för en bra blogg och böcker!

   1. Tack Marcus för svaret.
    Då behåller jag nog alla tre som är bra bolag med bra utdelningar.

 3. Hej Marcus.
  Själv föredrar jag att månadsspara i fonder. Vad tycker du om Aktiespararna Direktavkastning? Aktivt val av de bästa utdelnings aktier varje år. 15 st innehav. 0.32% i avg. Är potencialen bättre för högreavkastning i Spiltan aktiefond investement?
  Mvh. Filip

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)