Bra bolag inför 2016

Ska du köpa aktier på säg tio års sikt eller mindre har jag tagit fram ett portföljförslag här på min sida om bra bolag.

Tajmingen säger jag inte så mycket om, men bolagen har god historik och aktierna utvecklades svagt under 2015. Kanske vänder det upp just 2016, kanske senare. Oavsett är det i vart fall inga kursraketer som redan dragit iväg.

Sen är det förstås inte helt lätt att skaka fram stora och beprövade bolag som känns nya. Särskilt inte om det ska vara kursförlorare. Det mesta har trots allt gått bra en tid, även om just storbolagen släpat efter börsindex en tid nu.

Jag tog med PG som enda amerikanska bolaget. Tillsammans med ICA och H&M blir det därmed tre konsumentbolag av åtta. Det är mycket och kanske borde Atlas B ha varit med istället. Tung industri känns rätt skakigt just nu och Atlas dyker nog upp i fler portföljförslag vad det lider…

2 reaktioner till “Bra bolag inför 2016”

 1. Tack för fina aktier Marcus. Men vad tycker du om Sobi långsiktigt? Vilken är bättre Sobi eller Meda? Eller kanske bägge två? Du har inga spel casiono aktier tip betsson eller annat? Tror du inte om spel aktie långsiktigt?
  Mvh.jacke 77.
  Gott nytt år.

  1. Sobi gillar jag som chansaktie. Finns stor potential där om allt går vägen. Meda är ingen annan typ av aktie med lägre risk och lägre potential. Gambling är en sektor jag tror fortsatt på. Kurserna har rusat i höjden där redan, vilket gör att jag gärna ser en rekyl innan jag tipsar om aktierna. Undantaget Mr Green som inte rusat för mycket än.

   Mvh
   Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)