Aktietips från mejlsäcken

Här är veckans frågor och svar jag fått per mejl. Nu på fredag blir det aktiechatt hos PA igen. 

Jag har i nuläget fyra IPS-indexfonder hos Swedbank med 0,2 % i förvaltningsavgift och 125 kr i årsavgift: Swedbank Robur Indexfond Asien, Swedbank Robur Indexfond Europa, Swedbank Robur Indexfond Sverige och Swedbank Robur Indexfond USA. Det jag försöker ta ställning till är om det är mer lönsamt att byta till Avanza Zero med 0 % i förvaltningsavgift och 0 kr i årsavgift. Vad tror du?
Jag tycker det är tveksamt om det blir bättre av att byta. De indexfonder du har nu ger mer riskspridning. Avanza Zero är aningen billigare. 

Jag undrar hur du ser på Autoliv aktien både på medellång samt lång sikt. Denna gång köpte jag  på 1047 kr ,men nu har den sjunkit den brant från högsta notering och ser dåligt ut med tekniskt ut med stöd kring 750 enligt DI? Här om dagen nämndes aktien som den billigaste på börsen p/e tal 8 för år 2019. Aktien brukar vara rörlig. Frågan är om det inte känns vettigare att ta hem förlusten och öka i H&M istället till dagens kurs.
Autoliv är en långsiktig vinnare, men kanske lite dyr räknat på nuvarande vinster. 2019 års prognoser går det nog inte att dra så stora slutsatser om än, det är rätt långt fram. Om du är långsiktig behåller du och siktar mot flera år framöver, men känner du dig säkrare med att ligga tungt i H&M behöver det inte vara fel heller. 

Äger sedan tidigare Investor, Industrivärden och Lundbergs. Funderar nu på att köpa in ytterligare ett par investmentbolag, vilka ser du för tillfället som mest intressanta att köpa in alternativt att sätta under bevakning inför en ev kommande börsnedgång?
Har du redan tre investmentbolag behöver du knappt fler. Det investmentbolag med mest spännande långsiktiga innehav är Melker Schörling, men det är ganska hög risk att köpa in sig där nu efter all uppgång senaste åren.

Jag är inne på Transcom Worldwide och tolkar kursen som att den kommer att fortsätta klättra ett tag till. Vad tror du om den? Sen tog jag en risk på aktien BIOLIGHT, och är ytterst tveksam om den kommer att klättra. Hur ser du på bolaget? Är det en nykomling som har god potential, eller är det ett tåg som redan har passerat?
Transcom håller på att få ordning på bolaget. Kanske även Biolight, men de har hållit på i 10-15 år och försökt tjäna pengar på sin produkt. Ingen av aktierna är några nybörjaraktier eftersom de båda har svag historik. Med lite tur kan de vända och aktierna fortsätta upp, men risken är hög så vi pratar i så fall om små chansposter. 

2 reaktioner till “Aktietips från mejlsäcken”

  1. Tjena,har en del Investmentbolag i min portfölj (blandat med Byggmax, Peab M.m) och funderar på ytterligare en som heter Havsfrun Investment AB. Är den något du har erfarenhet av?
    //P-dur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)