April månads nya aktie blev Nibe

Jag har köpt aktier i Nibe. Det ger min portfölj exponering mot megatrender som energieffektivisering och inomhusklimat. Dessutom ökar jag andelen industribolag och mängden tillväxtaktier.

Nibe ger i genomsnitt 15 procents avkastning på bolagets egna kapital, vilket inte är så tokigt alls. Aktien är dessutom med bland de stabilaste utdelningsaktierna, då ordinarie utdelning pekat uppåt i 18 år.

Nibes har långsiktigt stigande vinst per aktie, tyvärr låg direktavkastning, men det kompenseras av den hittills mycket väl fungerande förvärvsmodellen. Ledningen äger mycket aktier i bolaget och även om aktiens värdering är dyrare än vanligt räknat på på 2016 års vinst kommer de nyligen genomförda förvärven att höja vinsten per aktie i år.

Det handlar om en liten post jag köpt än så länge. Nibe är faktiskt mitt minsta innehav för tillfället, men jag ökar gärna på framöver.

4 reaktioner till “April månads nya aktie blev Nibe”

  1. finns många bra småländska kvakitetsbolag , som Nibe,Kabe, Fagerhult Thule Husqvarna etc, en del har kanske inte så hög direktavkastning men kompenserar det med aktiekurserna stiger rejält, dessa bolag plus en del investmentbolag kompletterar en utdelningsportfölj bra

  2. NIBE känns verkligen som ett tvättäkta svenskt kvalitetsbolag som man köper och äger länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)