Hernhag.se nu lite säkrare

Idag har hernhag.se gått över från http till https. Det innebär att går du till hernhag.se (där du är nu alltså) hamnar du automatiskt på https://hernhag.se istället för http://hernhag.se. Enda skillnaden är sista bokstaven i https, som står för Secure och betyder i praktiken att jag nu kör med krypterade överföringar.

För dig som användare blir det ingen synbar förändring, det här är mer backend så att säga. Jag ordnade detta genom att installera SSL-certifikat via mitt webbhotell Oderlands Cpanel och programmet Let’s Encrypt både snabbt och enkelt. Samt gratis. 🙂

Orsaken till att jag byter nu är att allt fler webbläsare börjar varna för sajter som kör med det gamla vanliga http:// i början av adresserna. Många webbläsare visar inte alltid http eller https och Google som utvecklat webbläsare kommer att i allt större omfattning börja varna för webbplatser som inte har SSL-certifikat.

Målet med förändringen är dels att min sajt ska bli säkrare och att du som besökare ska slippa (risken för) varningsnoteringar etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)