Börsgissningen ifjol och 2016

Ifjol deltog jag Börsgissningen som @Erik_Liden från Insiderfonder anordnar på Twitter. Min räknesnurra sa (enligt vad jag kan minnas) då 10 procents avkastning och då Stockholmsbörsen inklusive utdelningar, alltså indexet OMXSGI, gav 10,2 procent fick jag ju ett ganska bra resultat.

Nu vann jag inte, eftersom jag inte gissade med decimaler. Jag hade kanske inte vunnit ändå. Som du kan se på sidan skrev jag när jag gjorde den att det är utan utdelningar, alltså OMXSPI den ska förutsäga.

Min räknesnurra är förvisso viktad utifrån sannolikhet, men det är ändå slumpen som styr den. Varje gång du går till sidan eller uppdaterar den får du nya siffror. Kanske säger mitt trots allt ganska goda resultat (gissning) för 2015 något om hur lätt det är att enskilda år med ren tur förutsäga börsen. Och hur svårt det är att rent intellektuellt kunna prognostisera den.

”Det är svårt att spå, särskilt om framtiden.”

När jag besökte sidan sist (det vill säga när jag skriver detta) visade den -9 procent så det blir min gissning för Lidéns Börsgissningen 2016. Eftersom det är en något skämtsam räknesnurra för att förutsäga framtiden struntar jag för ovanlighetens skull i det där med utdelning. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)