Byter Sagax Pref mot Hemfosa Pref

Jag ska försöka teckna mig för fastighetsaktien Hemfosa Pref för likviden från försäljningen av Sagax Pref. Hemfosa Pref har på teckningskursen 325 kr högre direktavkastning (6,2% mot 5,6%) och är längre från inlösenkursen.

Sagax Pref har passerat sin teoretiska inlösenkurs på 35 kr och då tackar jag för mig. 35 procents avkastning plus årliga utdelningar på 5,6-7 procent sedan jag hösten 2011 köpte aktien för i sitt 26,40 kr. En mycket god affär, särskilt beaktat den minimala volatiliteten. 

Nu får jag antagligen inte full teckning i Hemfosa, så jag får komma på en plan B. 

 

4 reaktioner till “Byter Sagax Pref mot Hemfosa Pref”

  1. Hej Markus preffarnas konung snälla skriv dina tankar om Tobin Properties pref. Hög avkastning hög risk, högst utdelande preffen…tecknar du??

    1. Hej! Om Tobin Pref säger jag som jag svarade någon på Twitter häromdagen, nämligen att direktavkastningen är så hög att den signalerar skyhög risk. I preferensaktier där den avkastningsmässiga uppsidan har sin begränsning är det bättre att satsa på måttligare risk. Jag tecknar inte.

  2. Att Tobin pref handlas utan utdelning samma dag som köparna får preffarna är en signal i sig på att man ska akta sig från bolaget. Kommer inte att finnas någon uppsida i preffen, då/och utdelningen dröjer ett halvår.

    1. Blir intressant att följa kursutvecklingen. Det är kanske lite ovanligt det sker så pass samtidigt, men utdelning kommer aldrig särskilt snabbt på efter att en preferensaktie noterats. Halvårsvis utdelning är dessutom lite trist, det tycker jag också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)