Var hittar jag alla utdelningsaristokrater?

Läsarfråga: Har en fråga angående listan på amerikanska utdelningsaristokrater och dividend kings i boken. Hur har du gått till väga för att hitta bolag som ingår i S&P 500 Dividend Aristocrats Index? Är den info kostnadsfritt? Vore intressant att veta hur ofta indexet uppdateras och vilka bolag åker ut och in. Vill minas att IBM var en utdelningsaristokrat, men verkar inte ingå i S&P Dividend Index längre. För övrigt mycket fin bok, med goda råd och klok investeringsstrategi.

Mitt svar: Trevligt att du gillar min bok om aktieutdelning. Utdelningsaristokraterna finns (gratis) att läsa om på t.ex. Sure Dividends, men det går att söka upp på andra sajter också. Indexet uppdateras ganska sällan då bolagens utdelningstrender inte ändras så ofta, men till i år blev det ett par nyheter.

Det går för övrigt även att kolla ett bolags antal år med utdelningshöjningar i följd genom att söka upp bolagen ett och ett på Dividend.com.

2 reaktioner till “Var hittar jag alla utdelningsaristokrater?”

  1. Hej Marcus! Letar bolag att köpa nu till min mycket långsiktiga utdelningsportfölj. Tips på bolag? Och vad tror du om att fånga upp Intrum Justitia?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)