Hur ska jag tänka kring bankaktierna?

Fråga: Äger tre banker, Nordea, SHB och SEB. Nordea och SHB har båda gått bra då jag köpte i somras. SEB köpte jag lite senare men de är ändå upp nästan 15 procent. Nu känns det som att rallyt kanske är över, även om högre räntor står på menyn, så frågan är om jag ska ligga kvar med alla tre eller ska jag avveckla en eller två banker och endast sitta med en kvar? Hur skulle du tänka?
Svar: Trenden på börsen är upp och bankerna lär hänga med så länge det står sig. Det är nog därför inte bråttom att sälja bank, men tre bankaktier är normalt i mesta laget. Sälj en av aktierna eller åtminstone minska på innehaven framöver så du inte blir överviktad.

5 reaktioner till “Hur ska jag tänka kring bankaktierna?”

  1. Vad är det som ”känns fel” med bankerna? Och jag som trodde vinstutvecklingen styrde börskurserna på sikt, och att räntorna nu driver upp räntenettot.

    1. Vet inte om något känns fel, men direkt överviktad ska man väl inte bli. Bankerna ligger bra till så länge de negativa räntorna ser ut att försvinna.

  2. Sitter med både SEB och Swedbank (samt Resurs) och funderar också på att minska något. Vilken skulle du välja bort i nuläget?

    1. Svårt att säga. Jag skulle satsa på Resurs och sedan kanske Swedbank före SEB, men det är hugget som stucket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)