Husqvarna, Axfood, investmentbolag och portföljinnehav

Jag har funderat på att eventuellt utöka portföljen med Husqvarna och eller Axfood, är det något du skulle rekommendera eller har du några andra förslag.
Husqvarna må vara i ett turn around-läge, men det är ingen favorit precis. Å andra sidan har Axfood redan gått riktigt bra en längre tid, men blir det rekyl ned där är det en mycket stabil aktie att äga.

Tänkte höra vad du tyckte om att satsa större belopp i ett fåtal bolag än mindre summor i flera? Tänkte ha kvar aktierna under ca 10 år. Att man inte ska bry sig om börsens svängningar utan i stället titta på hur bolagen ser ut, tex köpa i billiga och stabila företag. Har 500.000 som jag tänkte placera.
Det låter som en riktig strategi. Med den summan pengar skulle det funka med en 5-10 aktier, men fler behövs i vart fall inte. Köper du investmentbolag kan du till och med nöja dig med något färre innehav.

I min portfölj kommer jag ha 5 olika investmentbolag för att sprida riskerna.Kärninnehaven kommer att bli: Ratos b, industrivärden och Investor b. Sedan komplettera med några av dessa bolag: Latour, Lundbergsföretagen, Kinnevik osv. Andra planen är att månadsvis investera i aktiefonder i USA, EUROPA och SVERIGE. Frågan är om jag då har 5 investmentbolag, hur ska jag då fördela upp det?
Jag skulle bland aktierna göra Investor, Industrivärden och Lundbergs till de tyngsta innehaven, även om det inte behöver vara någon stor skillnad jmf Ratos och Latour. Bra globala aktiefonder bör komplettera. Jag gillar Skagen Global till exempel, men det finns fler bra fonder i Privata Affärers fondportföljer.

—————

Det var de tre frågorna och svaren för den här gången. Nästa aktiechatt på fredag som vanligt.
/Marcus Hernhag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)