Jag slutar med annonser på Hernhag.se

Julaftonen till ära kommer här en liten julklapp till dig som läsare. Jag har fattat beslutet att sluta med annonser på Hernhag.se. Sedan 2012 då jag drog igång sajten har jag haft Googles Adsense-annonser här, men jag har nu tagit bort dem.

Jag gör detta för att istället pusha för mina egna produkter, vilket i första hand är mina aktieböcker. Det kommer jag bara att göra relativt diskret och i textform, t.ex. på vissa sidor och i slutet av blogginlägg som det förra:

Textlänkar till andra sidor på den här sajten där jag ”marknadsför” mina egna saker är bättre än att ha annonser till vad nu Googles annonssystem tycker att du som sajtbesökare vill/behöver se. Jag vet inte vad du såg för annonser på min sajt då Googles system anpassas efter dina surfvanor.

Så här såg det ut för mig på sidan om tidlösa råd om aktier och börsen innan jag tog bort annonsen:

Så här såg det ut för mig innan jag tog bort annonserna

Framöver blir det därmed bara Hernhag-grejer på sajten. Jag hoppas det ska öka trovärdigheten, oberoendet och transparensen ytterligare.

Samarbetar jag med Privata Affärer tipsar/länkar jag förstås till exempelvis aktiechatten.

Jag har aldrig haft affiliate-länkar av den sorten som Tradedoubler eller annat liknande annonsnätverk har.
Jag kommer även i fortsättningen tacka nej till att ha med en sponsrad länk till exempelvis Nordnet för att få betalt per kund.
Jag har aldrig haft sponsrade inlägg.
Jag har aldrig fått betalat av ett bolag (som Avanza), en fond (som Core Ny Teknik) eller en tjänst (som Börsdata) för att prata om dem, nämna dem i skrift eller ha dem som källa.
Jag har till skillnad från vissa fondbolag och finanspersonligheter aldrig betalat för att få vara med i en podd och ingen kan köpa sig tid i aktiepodden Tre smarta om börsen heller.
Det är principer som jag kommer att hålla fast vid.

Jag slutar vara ännu en bloggare som har adsense-annonser på sin sajt. I en värld där annonsrutorna på kommersiella sajter ibland täcker hela skärmen för mig, där annonserna dominerar över innehållet även när jag är inloggad och betalande kund, går jag åt andra hållet och tar bort all reklam från alla annonsmäklare, annonstjänster och affiliates. Jag går min egen väg och rensar ut det lilla jag haft i reklamväg.

Jag vill vara aktiebloggaren som bara säljer sina egna produkter. Helt reklamfritt (förutom om du lyssnar på Tre smarta om börsen där poddhotellet Acast tvingar oss att ha reklam före och efter, men jag arbetar på en lösning för att få bort det också).

Jag går utan annonserna miste om framtida intäkter, men det får jag klara mig utan. Jag tjänar dessutom hellre pengar från min bokförsäljning än via annonser.

Som konsument blir jag allt mer redo att betala för att slippa störande annonser och reklampauser. Som streamingtjänster som är värda att betala för. Som sajtägare och innehållsleverantör själv föregår jag framöver med gott exempel och kastar ut annonserna.

Jag hoppas att du ska gilla min sajt ännu bättre framöver. Jag tror också att jag kommer att få mer tid att skriva fler blogginlägg framöver.

God jul och välkommen till 2020-talet med Hernhag.se!

20 reaktioner till “Jag slutar med annonser på Hernhag.se”

 1. God Jul Marcus önskar Snålgrisarna!

  Tack för att du väljer bort reklam. Jag vet inte hur många förfrågningar om ”samarbete” jag fått allt eftersom vår blogg har vuxit. Har konstant tackat nej till allt detta just på grund av att jag skriver på mina villkor med det innehåll jag vill. Dessutom tycker jag inte om att få reklam om allt möjligt strunt när jag läser en blogg, speciellt störande är de där bakgrundsannonserna som vissa bloggare envisas med.

  Jag inbillar mig att Sverige dessutom är en alldeles för liten ”kundkrets” för att tjäna några rejäla pengar på reklam eller samarbete. Det finns ju folk i Kina och USA som utan något speciellt innehåll tjänar typ 5000-10000 USD i månaden på reklam och samarbeten. Det är mängden som gör det antar jag. Några sådana volymer lär man aldrig komma upp i här i Sverige som snål/ekonomibloggare.

  Ha en riktigt härlig Julafton nu!

 2. Hej Marcus,
  Mycket bra initiativ gällande reklamen. Oberoendet är sådant som bygger förtroende.

  Önskar dig en god jul och en god fortsättning på det nya året!

  //Fredrik

 3. Där ser man. Själv har jag i princip nästan slutat att handla till fullpris, det mesta man vill köpa finns ju nästan alltid på rea någon gång istället.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

 4. God Jul på dig Hernhag.
  Riktigt bra jobbat. Reklam fritt. Helt rätt att rensa skräp i från bloggen. Det borde många andra bloggare göra. Man ska inte sälja sig billigt. Själv tål jag ett viss reklam men när bloggare reklamerar dyra aktiva fonder, dyra fond robotar, högrisk sparkonto med hög ränta gör mig galen. Jag har stor respekt för dig och dina aktie råd även om jag tror och investerar bara i index fonder. Annars hade jag aldrig köpt dyra aktiva fonder själv. I så fall hade jag satsat på investement aktier Sverige och utlandet. Ha det så bra och tummen upp.
  Mvh.jacke77

 5. Marcus. TACK!!
  Även jag kommit till den punkt där jag hellre betalar för att slippa annonser. Allt man läser får ett lägre värde med det ständiga bombardemanget av annonser. Så tack för en ren sida där fokus ligger där det ska!
  God Jul! / Ingrid

 6. Mycket bra och helt rätt väg att gå! Google-annonserna är ju ett sätt att få betalt för det arbete man lägger ned. Men i långa loppet är det nog bättre att vara fri.
  God jul!

 7. All heder, hernhags bok:bli rik på altieutdelningar, var en av anledningarna jag började med aktier, många matnyttiga tips där, även hans chatt på fredagar i privata affärer är givande,

 8. God fortsättning Herr Hernhag.

  Självklart är det alltid trevligt med färre annonser men jag tycker inte vi får glömma att annonser är det som håller internet gratis genom att betala för produktionen av innehållet och håller det levande. Med det sagt så har jag inget emot annonser 🙂

  1. Hade det bara varit lagom med annonser på de kommersiella sajterna så. Och inga annonser bakom betalväggar. Nu när hela skärmen ibland har annonser och man bombarderas även bakom betalvägg kliar jag mitt huvud. Annars har jag inte emot annonser i måttlig utsträckning, så länge de inte blinkar och rör sig så det stör när jag läser.
   God jul!

 9. Härligt initiativ. Jag har mycket att tacka dig för. Jag började intressera mig för sparande när jag fick mitt första barn 2014. Läste din bok om Aktieutdelningar jan-17 på en semester. Dina råd, tidningen Privata Affärer, och JB’s blogg om indexfonder m låg avgift har nu resulterat i växande sparmedel på en nivå som varit helt otänkbar utan informationen från er. Önskar att jag lärt mig allt detta som tonåring, men bättre ”sent” än aldrig. Tusen tack.

  Min enda farhåga med den del av sparandet som berör utdelningsaktier är de svängande aktiekurserna. Skanska och Intrum har t.ex haft svackor under åren. Men jag antar att övergripande håller strategin ändå?

  1. Tackar!
   Ja, Intrum sänkte inte ens utdelningen så där är ju återinvestering av utdelningar i samma bolag en bra strategi. Faller kursen blir det billigare att återinvestera, så det är en fördel på så vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)