Kvalitetsbolag, chansaktier och P/E-tal

Dags för veckans brevskörd och lite till. Det tog lite längre tid än vanligt för mig att svara denna gång då jag haft en ganska intensiv höst. 🙂
Tycker du att Investor och HM är för dyra? Kvalitet ska kanske kosta.
De känns helt okej sett till värdering. Investor har åtminstone 15 procents substansrabatt och H&M är inte rekorddyra. Sen kanske aktierna inte är direkta fynd heller.
Om man läst en del om Aktiestinsen (pensionären)… så pratar han en del om P/e talet. (han menar på att +13 då är det läge att köpa, men riktigt så enkelt är det inte). Det är ju en rätt svår bedömning att se värderingen på ett företag, för det är just bara en värdering.
Chansaktier och lottsedlar är något du kan krydda portföljen med. Inte bygga basen med. P/E-talet är inte så lätt att använda alls på sådana aktie där bolagen går med förlust eller just börjat visa vinster. För etablerade bolag vill jag minnas att Aktiestinsen som tumregel rekommenderar aktier med P/E-tal på 5-15.
Har lyssnat på Avanzamannen, han pratar mycket positivt om Starbreeze (dock en riskaktie). Vad tror du om den ”riskaktien”? Den börjar röra sig uppåt.
Starbreeze är en bra chansaktie, men helst borde den rekylera först.
Ser att Fredrik Lundberg köpt o köpt i Handelsbanken. Tror du den kan stiga över 150-160 kr?
Handelsbanken är en trygg aktie med bra direktavkastning. Förr eller senare lär den återhämta sig.
Hur tror du CLX Communication kommer fortsätta i framtiden? De har rusat ganska friskt på sistone är det för hög risk eller kommer dem fortsätta??
Bolaget kommer säkert att utvecklas väl. Däremot är det frågan om hur länge aktien kan behålla sin uppåtgående trend. Så länge småbolagsracet på börsen håller i sig lär nog CLX klara sig bra.

2 reaktioner till “Kvalitetsbolag, chansaktier och P/E-tal”

  1. Hej Marcus.
    Just nu har jag Latour.Investor.Kinnevik.Lundbergs. Har även Spiltan investement 0,20 avgift i fond portföljen. Vad tycker du om Melker Schörling och andra investement aktie? Ska jag ha kvar spiltan eller är det värt att välja egna investement aktie själv och vilka skulle du välja långsiktigt på 15 år.

    1. Jag gillar Melker Schörling AB. Jag tycker du ska behålla Spiltan Aktiefond Investmentbolag, den är så billig den funkar bra som grund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)