Funkar salt istället för tandkräm?

Superspararna på Kanal5 hade med en tant som tyckte tandkräm var för dyrt. Hon använde salt istället. Sic! Där stod hon i TV och borstade tänderna i salt.
– Det här är mycket bättre!

Jag såg Superspararna när det gick på TV för några år sedan och vissa spartips var så festliga och kreativa att jag inte kan glömma dem. Idag när jag var till tandläkaren frågade jag om det där med att ha salt istället för tandkräm.

Han hade inte hört den lösningen förut och han trodde inte ens att saltet skulle döda kariesbakterier.
– Det är ju fluoren man vill åt.

Ingen överraskning där, även om jag hade trott att salt kanske skulle döda någonting i käften ändå. Men icke. 🙂

Spartipset att ha salt istället för tandkräm fungerar alltså inte på vanliga tänder. Jag tror inte tanten i TV hade löständer heller.

Ett bättre spartips är att ha riktig tandkräm. Märke spelar ingen roll. Jag har frågat olika tandläkare genom åren och alla säger att det inte spelar någon roll vad du har för tandkräm så länge den innehåller fluor. Alla tandkrämer verkar med andra ord rekommenderas av de flesta eller alla tandläkare.

Jag gissar att det är förklaringen till att alla tandkrämsmärken säger sig vara rekommenderad.

Tandkräm.
Alla tandkrämsmärken är den mest rekommenderade eller använda. Själv har jag Pepsodent.

8 reaktioner till “Funkar salt istället för tandkräm?”

 1. Som tandläkare kan jag säga att det är direkt olämpligt att använda salt. Det blir som ett slipmedel på tänderna. Placket försvinner förvisso, men snart emaljen också!!!

  1. Aha, man blir alltså av med plack och emalj. Låter som tydliga och konkreta resultat, om än skadliga och oönskade. 🙂

 2. Hej!

  Jag tänkte fråga om dina tankar om Fingerprint.

  1. Vad tycker du om Fingerprints nuvarande värdering/kurs?
  Samt
  2. Vad tror du om Fingerprint i framtiden, främst med tanke på den kommande guidningen (den 9/12) för 2016 där analytikerna spår en omsättning mellan 7-8 miljarder?

  Mvh William

  1. Hej!

   1 Hög värdering, men det är mer eller mindre välförtjänt.
   2 Bolaget utvecklas väldigt bra och 2016 kan bli riktigt bra vinstmässigt. Jag har ingen aning om vad de kommer att omsätta eller huruvida det redan är inräknat i aktiekursen.

 3. Hej! Jag spara till mitt barn och lägger några hundralappar i månaden. Sparandet gäller ca 20 år. Fonderna är följande: Länsförsäkringar Global & SPP Global 50%, SPP Sverige & Spiltan Investmentbolag 35%, Länsförsäkringar Tillväxt 15%. Tyck gärna till om detta. Hur ni ser på antalet fonder? Om jag bör ändra fonder? Är jag för smal/för bred?
  Mvh Emil

  1. Hej! Du har tillräckligt med riskspridning tycker jag. Jag kan inte påstå att du behöver fler fonder, även om du inte direkt har många. Ska du nyspara kan du ju välja en till fond.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)