Läsarfråga: Vilken flygaktie är bäst?

Vilken flygaktie är bäst?
Bild på flygplan med bil under

Fråga: Jag skulle vilja ha med ett flygbolag i min portfölj och vill hemskt gärna höra vilket du skulle föredra för framtiden.

Mitt svar på läsarfrågan: Jag ratade länge flygbranschen helt. Jag läste någon gång att de sammanlagda resultaten från alla börsnoterade flygbolag (och flygplatser?) är en förlust räknat från börsernas begynnelse.

Däremot är tillverkare av stridsflygplan som svenska försvarsindustribolaget SAAB och amerikanska leverantörer av militära plan och missiler lönsamma. Det är de dessutom mer uthålligt än vad t.ex. ett vanligt flygbolag som SAS varit.

Numera har jag några nischade flygbolag och annan flygindustri i portföljen via högutdelaren Exchange Income på Torontobörsen. Den lilla exponeringen mot rätt nisch av flygindustri räcker för mig, även om det finns på kartan att köpa Saab eller annan tillverkare.

4 reaktioner till “Läsarfråga: Vilken flygaktie är bäst?”

  1. Sitter själv och sneglar mot defence, mesta som är intressant ligger utanför Sveriges gränser. För mig som småsparare, är det värt att gå in i bolag där avgifterna som tillkommer är något högre jämfört om jag handlar i Sverige?

    Nu är tanken att jag kommer fylla på med jämna mellanrum under obestämd tid om jag själv får välja 🙂

    Tack för en väldigt matnyttig sida!

    /Jesper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)