Utdelningstopplistorna våren 2019

Utdelningsbeskeden har kommit och nu fylls våra depåer på.
Utdelningsbeskeden har kommit från börsbolagen och nu fylls våra depåer på.

En aktie har trillat bort från topplistan med utdelningshöjare. Det är inkassobolaget Intrum som bara behöll aktieutdelningen efter 12 år av höjningar. Intrum flyttas ned på sidan till listan med stabila utdelningstrender, där fokus är på bolag som inte sänkt utdelningen på mycket länge. ABB har ännu inte lämnat bokslut.
Uppdatering 28 feb 2019: ABB har nu rapporterat och sidan är uppdaterad med industrijättens utdelningshöjning.

Kvar i toppen med längst utdelningstrend hittar vi H&M med 44 år lång utdelningstrend. Kvar som tvåa med 35 år i följd blir Atlas Copco trots utdelningssänkningen i absoluta tal. Detta eftersom fjolårets utdelning från kvarvarande verksamhet var 5,20 kr per aktie och då är det kommande årets totalt 6,30 kr ändå en höjning.

Skanska sänker nu tyvärr sin utdelning och byggbolaget försvinner därmed från topplistan. Istället lägger jag aktien längre ned under rubriken Övriga stabila utdelare.

På sidan med utdelningsbombmattan där bolag med flera utdelningar om året finns gör kylgrossisten Beijer Ref och servettbolaget Duni entré bland halvårsutdelarna och oljebolaget Lundin Petroleum bland kvartalsutdelarna.

Uppdaterat 23 feb: Nu finns även Tele2 med bland halvårsutdelarna medan Comhem som avnoterats från börsen tagits bort.

2 reaktioner till “Utdelningstopplistorna våren 2019”

  1. Hej! Jag funderar på Fortum, hur ser du på bolaget idag och har du ngn fundering kring deras investering i tysk kolkraft, Uniper?

    1. Hej! Generellt gillar jag Fortum, men de är på lite höga kursnivåer och jag har inte exakt koll på förvärvet av Uniper och deras verksamhet. Helt logiskt att köpa bl.a. kolkraft verkar det inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)