Målsättningar för 2017 och sågning av nyårslöften

2016 blev jag framröstad till Nobelpriset i litteratur bland svenska aktieförfattare.

67 procent av de 101 rösterna på Twitter i Sparpingvins omröstning värmer mitt aktiehjärta. Tack för det. 🙂

Inför 2017 har jag inga nyårslöften, däremot målsättningar och önskemål.

Nyårslöften har jag inte sedan jag i tonåren gav nyårslöftet att aldrig mer ge några nyårslöften. Det är ett löfte jag tänker hålla livet ut. En anledning är att om du ska förbättra ditt eller andras liv kommer du att misslyckas i fall det enda som kan få dig att lova bättring är ett nytt datum i kalendern.

Om månaderna går och du inte gör något men vips så är det ett visst datum på året och då lovar du att du ska börja träna, banta, spara pengar, ta dig mer tid med barnen, etc. Vill du lyckas med något börja planera och sätt igång. Oavsett datum på året. Vad ska du med nyårslöften till?

Visst kan du ha de som kul grej, men då är det inte mer än så. Menar du allvar är du förstås inte beroende av en nyårsafton för att påbörja ett projekt eller försöka nå en dröm.

  Inför 2017 siktar jag bland annat mot att:

 • Få ännu mer aktieutdelningar
 • Öka min förmögenhet
 • Komma ut med en tredje bok
 • Få fler följare på Twitter och Instagram.
 • Bygga på mitt nätverk av personer och kontakter
 • Börja på allvar med Swish och andra bra mobiltjänster för att spara tid och/eller förenkla min vardag.
 • Slå personbästan på gymmet.

Som du ser handlar det nästan bara om samma kontinuerliga förbättringar som alla år. Livet är en process och inget som i praktiken delas in och strikt styras av i kalenderår.

Det är därför jag är lite skeptiskt till det här med att gissa hur börsen går i år. Inte bara för det är omöjligt att veta utan för att ingen placerar allt första handelsdagen i januari och säljer allt sista börsdagen i december.

7 reaktioner till “Målsättningar för 2017 och sågning av nyårslöften”

 1. Hej Marcus! Hoppas jul och nyår har varit bra 🙂 Jag har en fråga angående mina investeringar 2017.
  Jag äger x antal aktier i Investor B till kursen 340,50:-
  Kan jag sälja av dom och köpa samma antal aktier i Investor A till ett billigare Pris? Kursen för A aktien är 336,80. Har det någon betydelse för min portfölj och händer det nåt med skatten?
  Tacksam för svar.
  Mvh Simon

  1. Hej!
   Ja, det går bra att sälja och köpa den billigare Investor-aktien. Inget händer med skatten i KF och ISK, men däremot i vanlig aktiedepå.

 2. Okey. Tack! Vet att det är mindre omsättning i A-aktien är B-aktien men det kanske inte har någon betydelse?
  Är fortfarande lite kluven så får fundera på det 🙂
  Hur hade du gjort?

  1. Båda Investoraktierna är tillräckligt bra handlade så båda går bra att äga. Inga problem. Jag äger Investor A, men vet inte om jag hade gjort mig ”besväret” att byta om jag haft den andra aktien. Skillnaden är väldigt liten egentligen.

 3. Okey. Kanske är lika bra att låta den vara och satsa på andra bolag jag har kollat in. Går du efter bolagets rapporter när du gör analyser? Ber om ursäkt ifall det blir mkt frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)