Snacka om tajming med ISK vs KF-sidan

Den 25 mars lanserade jag sidan Så väljer du mellan ISK och KF. Det gick sedan ynka två dagar så hade regeringen med sossarna och MP föreslagit nya regler från och med 2016. Snacka om tajming. Läser de på den här sidan, eller? 🙂 

Viss höjning av skatten från låg nivå är i vart fall att vänta för ISK och KF framöver. Med nuvarande mycket låga räntor blir skatten 2016 tydligen på nya golvet 0,37 procent av kapitalunderlaget. Det är väldigt lågt trots allt. 

Ett golv för hur låg skatten kan bli säger jag inte så mycket om. Det är rimligt att det blir någon skatt. Däremot känns det onödigt med de där 0,75 procentenheterna på statslåneräntan vid beräkningen av schablonintäkten. Förr eller senare kommer räntorna att stiga högt över det nya skattegolvet. Men det är ingen katastrof även om en skattehöjning på sparande inte känns helt uppmuntrande. 

Jag tänker här inte ta parti för eller emot något eller några politiska partier. Med det sagt tycker jag det är synd att sossarna inte förvarnade om detta i valrörelsen 2014. Istället sa de att de inte hade en tanke på att ändra skattereglerna för detta. Miljöpartiet sa inget heller. 

Låga räntor är ju inget nytt. Och regeringen har väl inte kommit på detta med högre kapitalskatter nu helt plötsligt. Eller? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)