Spara pengar på skrivartoner

Jag fick lite fler tankar av @edvinner som svar på mitt inlägg om hur du sparar pengar på skrivarpapper. Jag har därför ställt samman lite tips om hur vi sparar pengar när det gäller skrivartoner.

Laserskrivare kostar kanske lite mer än andra typer, men utskrifterna i svartvitt blir billigast än sådana i färg.

Ett annat grundläggande tips är att du kan överväga att inte köpa originaltoner, för ofta är kopiorna billigare. Nu har å andra sidan närstående till mig råkat ut för icke-originaltoner som inte alls funkat och bara har varit att kasta. Jag har också varit med om att originaltonerna är nästan billigare än kopiorna, vilket gör originaltillverkarens grejer säkrast.

Det bästa tipsen är antagligen att du ställer in skrivaren så att kvalitén på utskriften blir lite sämre. Eko-läge eller nåt. Det är i regel inget du märker något negativt av om du bara skriver ut text, men sannolikt om du skriver ut bilder.

En i längden hyfsat stor besparing gör du nog om du helt enkelt inte skriver ut bilder, utan bara text. Undvik även feta typsnitt och riktigt stora bokstäver.

När skrivarlampan börjar blinka eller lysa sägs det vara dags att byta toner. Min erfarenhet är att det trots allt kan vara väldigt långt kvar.

Även när printern säger stopp på grund av tonerbrist kanske det inte är över. Prova att ta ut tonern och skaka den lite grann. Sätt sedan tillbaka den och med lite tur kommer skrivaren nu åt tillräckligt med toner för att du ska kunna skriva ut lite till.

Till slut får vi alla köpa ny toner. Köper du exempelvis två toner samtidigt kan frakten per toner bli lägre. Köp inte så många toner att du inte hinner göra slut på dem innan skrivarens ”trumma” måste bytas. Då är det lika bra att byta skrivare och om din gamla skrivare inte finns till salu längre behöver du kanske andra toner framöver.

Sådär, nu sjunger inlägget på sista versen för nu har jag tagit mig ton(er) tillräckligt.
🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)