Uttalade mig om sparande i Rapport på SVT

Jag har uttalat mig om aktiesparande och fondsparande i SVT:s program Rapport. Trevligt att de kom och hälsade på min trädgård.

Inslaget om fondsparande i Rapports långa 19:30 sändning den 10 juli 2024 kommer 14:30 in i programmet och min medverkan börjar 15:40 in. Länken går till SVT Play och Rapportprogrammets inslag, vilket kan ses till och med den 17 juli.

Jag fick frågorna om sparande i kölvattnet av nyheten att fondsparandet var 104 miljarder kr under första halvåret 2024. Det är tydligen det högsta sedan fondbolagens mätningar började på 1990-talet.

Jag har uttalat mig om aktiesparande och fondsparande i SVT:s program Rapport. Trevligt att de kom och hälsade på min trädgård.

Som jag säger i inslaget är bästa tiden att börja spara bildligt uttryckt igår och näst bäst är idag. Började du inte spara för flera år sedan är det hög tid att börja nu. För ju förr desto bättre och investerar du klokt och på flera års sikt lönar sig aktiesparande.

Ju längre sparhorisont desto bättre, för det sänker riskerna. På tio års sikt är 99 procents sannolikhet för positiv börsuppgång. Just den kommentaren från mig kom tyvärr inte med i inslaget, men du kan läsa det här och på min sida över statistik om börsen och aktier.

Tar du högre risker i kloka investeringar som lönsamma tillväxtaktier eller teknikfonder kan du i alla fall periodvis tjäna mer än börsindex, men du tar en högre risk. Det utan att ta en för hög risk och exempel på det är bolag som aldrig tjänar pengar och som inte ens nått marknaden med sin produkt.

Jag är medveten om att allt inte kan komma med i ett kort inslag och är sammantaget nöjd med inslaget. Det här var första gången jag var med i Rapport. Det är kul, då det är ett program jag såg på TV redan som barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)