Betala Instagram och slipp bedragare

Livet som bloggare och företagare. Jag har ett blått märke det vill säga ett verifieringsmärke på Instagram. Det intressanta med den månadsprenumerationen är att alla försök att låtsas vara jag för att lura folk har upphört.

Jag skrev i augusti 2023 att jag skaffat ett verifieringsmärke på Instagram. Så här sommaren efter står det klart att det verkar fungera. Folk hör inte av sig till mig längre och frågar om det verkligen är jag som erbjuder dem tradingupplägg och liknande via DM.

De som tjänar på att jag prenumererar på Meta Verified är bolaget Meta Platforms, som äger Facebook och Instagram. Att Meta inte verkade arbeta särskilt hårt för att stoppa bedragarna kan vi spekulativt förklara med att de inte vill hjälpa till – så länge du inte är betalande kund.

Ännu värre är det om bedragarna självmant går vidare mot andra lättare offer så fort vi köper oss ett blått märke. Meta behöver då inte ens göra någonting för att mota bort bedragarna och lösenordsfiskarna. Bara att vänta på att jag och andra ska betala för märket så folk ser vilket konto som är äkta. Problemet löser sig själv.

En konspirationsteori är att Meta via Instagram uppmanar och kanske till och med i smyg betalar bedragare för att försöka lura folk och att ägna sig åt olovlig identitetsanvändning. Detta för att få mig och andra att köpa det blåa verifieringsmärket av Meta.

Jag tror inte att det är så illa. Men det är väldigt vilken skillnad det blev så fort jag blev betalande kund hos Meta/Instagram.

Tidigare inlägg om bedragare och säkerhetsrisker på Instagram och sociala medier:
1 Skydda dig mot bedrägerier på Instagram
2 Se upp för lösenordsfiske på Instagram
3 Skydda dig mot det perfekta brottet
4 Lättare att anmäla fejkade profiler på Twitter än på Instagram
5 Verifieringsmärke på Instagram är plötsligt lätt att få

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)