Bästa preffen är Volati Pref

Hernhags Utdelare. Jag lever som jag lär och därför har jag köpt aktier i Volati Pref, efter att jag skrivit om den och ett par andra preferensaktier i Privata Affärer (betalvägg).

I artikeln drog jag slutsatsen att industrikonglomeratet Volati Pref ligger bäst till då de har den lägsta direktavkastningen av prefarna med 6,7 procent. Det beror på att intjäningen kommer från flera olika sektorer även om väldigt mycket är inom bygg och industri. Det betyder i sin tur att risken är låg jämfört med andra preferensaktier på börsen.

Jag lever som jag lär och därför har jag köpt aktier i Volati Pref, efter att jag skrivit om de och ett par andra preferensaktier i Privata Affärer. Här en bild på Volatis affärsområden.

När det gäller högutdelare och i synnerhet preferensaktier behöver vi kompensera oss för att vi aldrig någonsin får några utdelningshöjningar. Det gör vi genom att välja låg risk istället.

2 reaktioner till “Bästa preffen är Volati Pref”

 1. Hej!

  Alltid intressant att följa dig och dina tankar.

  Du skriver att högre direktavkastning är förknippat med hög risk. Genom att ta risk kan man även få högre (och lägre) avkastning…
  Själv är jag intresserad av ALM equity pref som ligger på >12% i direktavkastning. Bolaget känns, under rådande omständigheter, relativt stabilt och pengar finns i kassan. En inlösenkurs som är nästan det dubbla mot dagens värde. Hur ser du på en investering där?
  Räntorna känns som att de toppat, inflationen påväg ner, kan det då vara läge att köpa denna – både för hög direktavkastning och att kursen är väl pressad?
  Vad är dina tankar?

  Ser även på Corem och Aros pref som alternativ…

  Allt väl!

  1. Hej!
   Bostadsbyggandet i landet just nu är ett riskmoment som är svårt att värdera. Jag kan inte bedöma Alms förutsättningar känner jag. Marknaden är uppenbart skeptiska till den preferensaktien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)